Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Flatz museum
Bijzondere tips van de redactie

Als het hier niet om Wolfgang Flatz zou gaan, zou je dit museum gewoon zoals elk ander museum kunnen betreden. Maar in het voormalig natuurkundemuseum van Vorarlberg geraak je pas binnen wanneer je eerst de Büchersteig hebt overwonnen en zware bokszakken uit de weg hebt geruimd.

Flatz Museum 2009 © Christoph Knoch
Eenmaal bij de Flatz-Bar aangekomen, schijnt in blauw neonlicht de spreuk „Mut tut gut". Want door zijn moedige optredens belandde Flatz zelf al eens voor korte tijd in de gevangenis en kwam hij in aanraking met de psychiatrie.

De als goudsmid en metaaldesigner opgeleide kunstenaar komt vaak in opspraak door zijn extreme en controversiële acties.

In het museum zijn o.a. sculpturen uit de serie "Physical Sculptures" evenals werken uit de beeldencyclus "Zeige mir einen Helden und ich zeige dir eine Tragödie" te zien, maar ook ruimtelijke installaties, lichaamswerken, machines en muziekprojecten.

Flatz werd geboren in Dornbirn. Hier werd dan ook in juli 2009 het Flatz Museum geopend. Naast de permanente tentoonstelling vinden er regelmatig optredens, lezingen, voordrachten en discussies plaats. Jaarlijks worden er ook 2 wisselende tentoonstellingen van internationale gastcuratoren getoond.

www.flatzmuseum.at