Please choose Language or Country
or

Zo smaakt Oostenrijk

Proef de veelzijdigheid van Oostenrijk! De afgelopen jaren heeft Oostenrijk zich tot een waar paradijs voor fijnproevers ontwikkeld. De landbouw, wijngaarden en hotellerie hebben het gebruik van verse, lokale producten en specialiteiten herontdekt. Hou je van lekker eten en drinken? Dan ben je in Oostenrijk aan het juiste adres!

Zo smaakt Oostenrijk

Weinberge in der Sonne © Sonnenland Mittelburgenland Weinberge in der Sonne © Sonnenland Mittelburgenland

Wijn & wijnbouw in Oostenrijk

Klein maar fijn: dat is Oostenrijkse wijn wanneer je hem vergelijkt op internationaal niveau. Geen wijn die je overal ter wereld vindt, maar iets voor kenners en fijnproevers. Wijn uit Oostenrijk is op elke goede wijnkaart te vinden en wordt door wijnkenners zeer gewaardeerd.
Meer over Oostenrijkse wijnen
Café Central © Café Central im Palais Ferstel Wien Café Central © Café Central im Palais Ferstel Wien

Oostenrijkse koffiehuiscultuur

Plaats nemen, helemaal ontspannen en zich door de kelner laten verwennen - met een kleine espresso in het koffiehuis. Dit instituut belichaamt een stuk Weens levensgevoel, dat ook buiten de hoofdstad zijn fans gevonden heeft.
Koffiehuizen met traditie in Oostenrijk
Kaiserschmarrn © Tirol Werbung Kaiserschmarrn © Tirol Werbung

Online kookboek

Ontdek nu een aantal nieuwe gerechten, zoals Frittatensoep, Walser Krustenbraten, roggene Krapfen, Speckknödel, Reindling en Schwarzbeernocken. Haal nu een stukje Oostenrijk in huis en maak zélf een typisch Oostenrijks gerecht. Ken je een leuk recept? Laat het ons weten via vakantie@austria.info en we voegen het graag toe.
Naar de gangen
Sacher Torte © Österreich Werbung, Wolfgang Schardt Sacher Torte © Österreich Werbung, Wolfgang Schardt

Zoete zonde

Beïnvloed door de vroegere kroonlanden of steeds weer verfijnd door patissiers en chocolatiers - de Oostenrijkse zoetigheden zijn het zondigen waard. Wie zwicht er niet voor de Sachertorte, smeuïge pralines of warme desserts?
Zoete specialiteiten uit Oostenrijk
Klaprozen © Österreich Werbung, Wiesenhofer Klaprozen © Österreich Werbung, Wiesenhofer

Smakelijke bloesems en vruchten

Niet enkel in Japan wordt de kersenbloesem feestelijk onthaald, ook in Oostenrijk zijn de bloeiende landschappen een feestelijke gebeurtenis. In de zomer kunnen de vruchten worden geproefd – puur of als confituur, chutney, sap, most of schnaps.
Bloesems in Oostenrijk
Forelle Müllerin Art © Österreich Werbung / Weinhaeupl W. Forelle Müllerin Art © Österreich Werbung / Weinhaeupl W.

Vers uit het meer, zo op je bord

Tot grote tevredenheid van de fijnproevers zijn er in de meren van het Salzkammergut nog heel wat wilde vissoorten te vinden. De wild gevangen vis uit het heldere water is een genot voor de lekkerbek!
Wilde vis uit Oostenrijk
Palatschinken, een typisch Oostenrijks gerecht © Österreich Werbung / Eisenhut & Mayer Palatschinken, een typisch Oostenrijks gerecht © Österreich Werbung / Eisenhut & Mayer

Gerechten met geschiedenis

Naast de plaatselijke specialiteiten staan er op de Oostenrijkse menukaarten ook heel wat gerechten uit de voormalige Doppelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Vaak weten de Oostenrijkers zelf niet eens zo goed waar hun lievelingsgerechten nu precies vandaan komen!
Oostenrijkse gerechten met geschiedenis
Hüttengaudi © Innsbruck Tourismus Hüttengaudi © Innsbruck Tourismus

Van Hüttengaudi tot topgastronomie

Terwijl sommigen nauwelijks kunnen wachten om na de Oostenrijkse bergtoppen ook eens de barkrukken van diverse clubs en lounges te beklimmen, komen anderen liever gezellig samen rondom de warme kachel. En weer anderen gaan voor een voortreffelijk diner in een van de vele restaurants in de omgeving van de piste. In Oostenrijk is de après-ski heel veelzijdig!
De veelzijdige après-ski in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.