Please choose Language or Country
or
Faschingskrapfen lijken een beetje op Berlijnse bollen en zijn een typisch gerecht voor deze tijd van het jaar. In Oostenrijk eet men deze lekkernij tussen 11 november en 25 december, niet tijdens de vasten, en dan weer vanaf 1 januari tot carnaval.
Boodschappenlijst: (18-20 Krapfen)
500 g bloem
130 g boter
2 EL suiker
1 pakje vanillesuiker
1 ei
2 eigelen
12 g gist
½ TL zout
3 EL rum
1 EL azijn
200 ml koude melk
1 liter olie
250 g abrikozenmarmelade
poedersuiker

Bereidingstijd: 3 uur

Bereidingswijze
De gist met 100 ml koud water mengen en ongeveer 1 uur laten staan. De boter met de suiker roeren tot een crème. Dan het ei met de eierdooiers toevoegen en voortdurend roeren. De bloem, de gist, de rum, de azijn en de koude melk toevoegen en langzaam tot een glad deeg kneden. Ongeveer 2 uur koel en afgedekt laten staan en wachten tot het deeg verdubbeld is. Op een bebloemde bodem uit het deeg 18-20 gladde bollen vormen en 30 minuten laten rusten. Intussentijd het vet op max. 165°C-170°C verwarmen (in een normale pan of frituurpan) en de krapfen met de bovenkant naar beneden voorzichtig in het vet doen en afdekken. De bovenkant goudbruin bakken, omdraaien en de onderkant goudbruin bakken. Daarna nogmaals kort de bovenkant bakken. Met de slagroomspuit de abrikozenjam erin spuiten en aan beide kanten met poedersuiker bestrooien. Na 30 minuten tijd om te genieten!

Eet smakelijk! Mahlzeit!

Meer informatie

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.