Please choose Language or Country
or

Marillenpalatschinken

Marillenpalatschinken is een pannenkoek gevuld met abrikozenconfituur. Een lekkernij waarvan het water je in de mond loopt.
Boodschappenlijst (6 personen)
Beslag:
400 ml melk
200 g bloem
1 theelepel kristalsuiker
1 snuifje zout
4 eieren
5 eetlepels olie (om te bakken)

Vulling:
200 g abrikozenconfituur
poedersuiker, eventueel rum
200 g slagroom
munt


Bereidingswijze:
Melk kloppen met bloem, suiker en zout en geleidelijk de eieren eronderroeren. Wanneer er klonters ontstaan, giet je het beslag door een zeef. Het beslag circa 15 minuten laten staan. Verwarm de oven voor op 50 graden. Een pan met anti-aanbaklaag (Ø 24 cm) verwarmen en met een dunne laagje olie bestrijken. Een deel van het beslag in de pan gieten totdat de hele pan met een dun laagje bedekt is. De pan een beetje schuin houden, zodat het beslag zich gelijkmatig verdeeld. De pannenkoek omdraaien als de bovenkant droog is en de onderkant gekleurd. Ook het overige beslag bakken, leg de pannenkoeken op elkaar en houd ze warm in de voorverwarmde oven. Confituur opwarmen en eventueel met rum verfijnen. De pannenkoeken met confituur besmeren, oprollen, met poedersuiker bestrooien en op een voorverwarmd bord serveren. Versieren met slagroom en munt.

Eet smakelijk! Mahlzeit!

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.