Please choose Language or Country
or

Pretparken in Niederösterreich

Archeologen in spe kunnen zich uitleven in Carnuntum, biologen in de dop mogen beslist het Sauriërpark Traismauer niet missen en de toekomstige avonturiers kunnen in klimparken, berenbossen en avonturenparken terecht.
Archeologisch Park Carnuntum
De Duitse historicus Theodor Mommsen, de grote kroniekschrijver over het Romeinse keizerrijk, heeft ooit gezegd: "De inwoners van Wenen hebben een Pompeï vlak voor hun deur liggen, maar ze hebben er geen idee van." Ongeveer 50 km ten oosten van Wenen, tussen Petronell-Carnuntum en Bad Deutsch-Altenburg, ligt deze belangrijke plaats uit de Romeinse geschiedenis: Carnuntum was 2000 jaar geleden de hoofdstad van de Romeinse provincie Pannonia Superior, oftewel Boven-Pannonië. Carnuntum bestond uit een militaire en een civiele stad. De stad beschikte over een Donauhaven, een geavanceerde badcultuur met openbare thermaalbaden en twee amfitheaters. De stad gold als het mondaine ontmoetingspunt voor de 'jonge Romeinen'. Zelfs Romeinse keizers, zoals Marcus Aurelius, hadden hier hun residentie.

Het kenmerk van Carnuntum is het Heidentor, het bekendste Romeinse stenen monument van Oostenrijk. In het grote openluchtmuseum, in Museum Carnuntinum en in twee indrukwekkende amfitheaters in het Archeologisch Park Carnuntum kunnen bezoekers meer te weten komen over de manier van leven van de Romeinen. De activiteitenkalender is erg uitgebreid: er worden Romeinse feesten gevierd en onder het motto 'Wonen bij de Romeinen' verwelkomt het park scholieren tijdens themaweekends en zomerkampen. Het jaar wordt uitgeluid met een plechtig adventsprogramma. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven. En je kunt hier zelfs je verjaardag vieren in Romeinse stijl.

Nationaal Park Donau-Auen
In Nationalpark Donau-Auen is van alles te doen voor kleine Au-ontdekkingsreizigers! De rangers van het nationale park brengen de kinderen in het kader van een veelzijdig excursieprogramma in contact met de fascinerende wereld van de Donau-Auen. Tijdens de rondleidingen door de tentoonstelling in het ‘schlossORTH’ bezoekerscentrum in het nationale park, op het Au-avonturenterrein 'Schlossinsel' en tijdens wandelingen, boottochten en waterprogramma's valt er van alles te ontdekken en te vertellen. De rangers geven graag informatie over allerlei wetenswaardigheden in het nationale park en over de manieren waarop de dieren en planten in het unieke natuurgebied beschermd worden. Zelf heb je vooral één ding nodig: tijd. Zorg dat je genoeg tijd uittrekt om je bezoek aan het nationale park tot een persoonlijke natuurervaring te kunnen maken!

Berenbos in Arbesbach
Het door dierenbeschermingsorganisatie 'Vier Pfoten' opgerichte Bärenwald in Arbesbach is een berengoede attractie. Hier vinden beren die eerst door particulieren gehouden werden een nieuw thuis. Hier kunnen ze bijkomen van hun treurige verleden en een leven leiden dat bij ze past. Van Palmzondag tot aan Allerheiligen – na de winterslaap van de beren – geven deskundigen rondleidingen door het berenbos, waarbij ze alles over de beren vertellen.

Sauriërpark Traismauer
Meer dan 45 levensgrote modellen van sauriërs, hagedissen, ammonieten en vogels, gebaseerd op vondsten uit verschillende landen en werelddelen, zijn te bewonderen in Saurierpark Traismauer. In de dino-werkplaats kunnen kinderen ook zien hoe een nieuwe levensgrote dino gebouwd wordt - en ze mogen er zelfs bij helpen! Andere attracties in het sauriërpark zijn een dinolaboratorium, een nestruimte en dinobaby's.

Amethisten in de Maissau
De amethist is een mystieke edelsteen, die door zijn specifieke paarse kleur en zijn geheimzinnige geschiedenis een bijzondere betekenis gekregen heeft. De in banden lopende amethist uit de Maissau - uniek in de wereld - vormt het middelpunt van Amethyst Welt Maissau, het attractiepark voor het hele gezin dat het hele jaar geopend is. Hier kunnen de bezoekers alles ontdekken over de geschiedenis en het ontstaan van de amethist, ervaren ze de kracht van deze edelsteen, kunnen ze zelf een amethist zoeken en de amethisttunnels bezoeken.

Klimpark Rosenburg
Het eerste kabelklimpark van Neder-Oostenrijk - vlakbij renaissanceslot Rosenburg, met uitzicht over het Kamptal - nodigt het hele gezin uit voor een spannend klimavontuur in het bos. Beklim verschillende soorten kabel- en brugconstructies, kruip door hangende tunnels, of 'vlieg' aan de Flying Fox met een speciale kabelbaan door het bos. De uitrusting (helm en klimgordel) wordt door Kletterpark Rosenburg ter beschikking gesteld. Na een inleiding door gediplomeerde instructeurs en het met succes afleggen van een testparcours mag elke deelnemer zelfstandig de parcoursen op 2, 3, 4, 6 en 10 meter hoogte verkennen – kinderen tot en met 15 jaar klimmen altijd onder begeleiding van een volwassene.

Het melkkamermuseum
De voormalige melkcoöperatie tegenover de kerk in Ketzelsdorf is in zijn oorspronkelijke vorm behouden gebleven en vormt nu het Milchkammer Museum. Hier werd elke dag de melk van de boeren gekocht, verkocht aan particulieren, tot boter verwerkt of met de trein verder vervoerd. In de melkkamer kom je de koeien weer persoonlijk tegen, tijdens de melkwedstrijden, het botermalen en de proeverijen.

Natuurpark Buchenberg met bosschool
Aan de rand van Waidhofen/Ybbs ligt Naturpark Buchenberg. Hier ligt 'Ossi's Waldheimat' op avontuurlijke kinderen te wachten! Avonturenspeeltuin, indianendorp, reuzenglijbaan, ondergrondse vossen- en marterholen en avonturentochten met bospedagogen en outdoortrainers van Waldschule Buchenberg zorgen voor een dag vol avonturen!

Wildpark Ernstbrunn
In het Wildpark Ernstbrunn, lid van de "Top-Tierparke Österreich", leven verschillende soorten herten, moeflons, steenbokken en everzwijnen. Een unieke ervaring voor kinderen en volwassenen is een rondleiding in het Wolfsforschungzentrum. Hier worden wolven samen met honden in grote kooien gestoken als experiment. Tijdens het spannende werk kunnen de dieren door wetenschappers geobserveerd worden. Wanneer de kleinsten voldoende geleerd hebben, wacht een toffe speeltuin met boomhut om te ravotten. Er kunnen ook kleine schapen en geiten gevoederd worden.

Het nieuwe MostBirnHaus
Volg de peren van de boom tot in het glas in het nieuwe, origineel vormgegeven MostBirnHaus in Stift Ardagger. Speeltuinen en verwenplekjes zijn er genoeg in de royale perentuin. Hier kun je volop spelen en genieten!

Witte zoo im Kernhof 

Dit is de enige zoo die nog witte tijgers en kamelen kan voorstellen!

Farbies indoor kinderpretpark  

Kinderattractiepark MOKE  

Haubiversum: attractiepark voor zoetekauwen   

Attractiepark Pielachtal

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.