Please choose Language or Country
or

Duiken in Oberösterreich

Naast de talrijke meren in het Salzkammergut - een van de beste duikregio's van Europa - kan je in Oberösterreich ook uitstekend in de rivieren duiken.

Attersee
Talrijke interessante duikplekken, zoals bijv. Alexenau tussen Weyregg en Steinbach of de beroemde Kohlbauernaufsatz bij Unterach, waar de 28 m steile wand de duiker zal doen verbazen. De Attersee is rijk aan vis en biedt bijzondere flora.
Beste duikperiode: november tot juni
Attersee

Mondsee
Harnischwand, Kreuzstein en een perfecte steile wand tussen Scharfling en St. Lorenz zijn de highlights die de Mondsee te bieden heeft. Als warmste meer van het Salzkammergut is er beperkt zicht.
Beste duikperiode: voorjaar en late herfst
Meer info op: www.mondsee.at en www.arge-tauchen.at


Hallstätter See
Een waar duikparadijs. Het meer is zeer visrijk, hier worden de grootste snoeken van het Salzkammergut gevangen. Indrukwekkende flora: algen en bomen, vooral aan de oostelijke oever. Steile wanden met interessante rotsformaties en een zeer goed zicht kenmerken dit meer. Ook interessant voor ijsduikers.
Beste duikperiode: het hele jaar door, behalve tijdens het smelten van de sneeuw

Traunsee
De Traunsee is met 191 m niet alleen het diepste meer van Oostenrijk, maar is ook zeer indrukwekkend door de steile wanden. Vooral geschikt voor ervaren duikers met fascinerende duikplekken.
Beste duikperiode: voorjaar en herfst
Traunsee

Vorderer Langbathsee
Ligt in de buurt van de Traunsee, een interessant natuurparadijs met zicht tot 20 m. Duiken is aan de meeste plekken aan de oever verboden, daarom is het belangrijk eerst te informeren waar het toegestaan is. IJsduiken is ten strengste verboden!
Beste duikperiode: zomer en herfst
Vorderer Langbathsee

Gosauseen
Steile hellingen, interessant voor onderwaterfotografie.
Beste duikperiode: vlak voor de eerste sneeuwval is het zicht het beste (ca. 25 m)
Gosauseen

www.wasser.info

Videos: Duiken in Oberösterreich

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.