Please choose Language or Country
or

Meren in Tirol

Waterratten kunnen in Tirol volop van het heerlijke heldere water genieten. Het grootste meer is de Achensee. Daarnaast heeft Tirol een schat aan mooie bergmeertjes.
Achensee
De Achensee werd gevormd door gletsjers en is het grootste meer in Tirol. Zwemmen, surfen, zeilen, roeien, duiken, vissen en tochten maken met een rondvaartboot behoren tot de vele mogelijkheden. Je kan hier zonnebaden op het strand Noord of strand Schwarzenau, waar de kiosk, campings met restaurant, waterfietsverhuur en tal van accommodaties niet ver te zoeken zijn. De gemiddelde watertemperatuur is 19°C.

Blindsee
De Blindsee is een prachtig bergmeer om in te zwemmen en te duiken. Twee campings in Biberwier en het restaurant Zugspitzblick liggen op ca. 15 minuten van het meer vandaan.

Zwemmeer Going
Het 15.000 m² grote zwemmeer Going is omgebouwd tot een groot waterpark. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de Niro-Freiland-Wasserrutsche, de langste waterbaan van Tirol; 100 m lang en voorzien van vele tunnels, bochten, waterspeeltuinen, een piratenschip en nog veel meer. Het water wordt tot ca. 24°C warm.

Haldensee
De Haldensee is gelegen in het Tannheimertal en beschikt over een reuzenglijbaan, ligweide en een natuurstrand. Roeiboten en waterfietsen kan je direct bij het Strandcafé in Haldensee huren.

Thiersee
De Thiersee is één van de mooiste meren in Oostenrijk en met een gemiddelde watertemperatuur van 24°C ook één van de warmste meren in Tirol. De faciliteiten aan het meer: strandbaden, café, kiosk, hotels, campings, bootverhuur, beachvolleybal en tafeltennis.

Plansee
De Plansee is het op twee na grootste meer en een van de zuiverste meren van Tirol. Aan het meer vind je een strandbad en meerdere campings en hotels. Je kan er ook een boot huren. De gemiddelde watertemperatuur is 21°C.

Natterer See
Strandbad, ligweides, een 66 m lange glijbaan "Happy Swing" en nog veel meer activiteiten voor kinderen – dit alles kan je allemaal aan de Natterer See vinden. Bootverhuur (Barracuda-speedboten, mini-zeilboten, elektro bumper boats "Splish Splash"), kanoverhuur, volleybal, mountainbikeverhuur, tafeltennis, boogschieten en nog veel meer zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. In de directe omgeving van het meer zijn er diverse accommodaties, campings, een minimarkt, buffet en een kinderopvang. De gemiddelde watertemperatuur is 22-25°C.

Weitere Informationen:
Badeseen in Tirol
Wasser-Erlebniswelten
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.