Please choose Language or Country
or
In de gemeente Brunn am Gebirge, gelegen in het district Mödling, zijn indrukwekkende architecturale gebouwen te bewonderen. De Jugendstilrijhuizen in de Franz-Keim-Gasse genieten een zeldzame waarde in het Oostenrijkse architectecturale patrimonium.
Het ensemble werd in 1902 gebouwd in de Wiener Secessionstijl. De 10 huizen werden ontworpen door de Oostenrijkse architect Sepp Hubatsch. Hij was een leerling van Otto Wagner. 

De huizen werden gebouwd op gelijke percelen en zijn geschikt voor twee gezinnen. Hoewel de Franz-Keim-Gasse lichtjes omhoog gaat, zijn de huizen allemaal even groot. De prijs van de huizen is wel verschillend. Dit komt door het stijgingspercentage van de straat. Het ene huis heeft namelijk een grotere kelderverdieping dan het andere. De gevels zijn gedetailleerd versierd met afbeeldingen van planten, geometrische motieven, ... Bij het zien van deze huizen wordt u gewoon verbaasd door de architecturale schoonheid.

Voor meer informatie: http://www.brunnamgebirge.at/

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.