Please choose Language or Country
or
Aan de Attersee, waar Gustav Klimt zijn zomermaanden doorbracht. zijn heel wat plaatsen terug te vinden waar deze grootmeester leefde en werkte. Ze maken de impact van het nieuwe kunstbegrip in heel Oostenrijk duidelijk.
Als mede-oprichter van de Secessionsstil gaf Gustav Klimt als geen ander vorm aan de kunststroming aan het begin van de 20 ste eeuw in Oostenrijk. Langs de twee kilometer lange Gustav Klimt Themenweg aan de Attersee treden bezoekers in de voetsporen van deze kunstenaar en zijn tijd.

De reis gaat van de eerste gedenksteen in Kammer-Schörfling tot de tiende gedenksteen bij Villa Paulick aan het meer. Tijdens de wandeling komt men mooie zomervilla's tegen, maar ook badplaatsen en parken die ooit een toevluchtsoord waren voor Klimt en hem inspireerden om nieuwe werken te maken. Onderweg komen bezoekers meer te weten over de tijd waarin Klimt leefde en over het leven en de werken van regionale kunstenaars. Zo ontdekt men waar de ontwerpen werden gemaakt voor het fries in het Brusselse Stocletpaleis of hoe Klimt zijn thema's uitkoos. Talrijke replica's van schilderijen en historische foto's nemen bezoekers mee op een artistieke ontdekkingsreis.

Meer informatie vindt u op http://attersee.salzkammergut.at/#oben

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.