Please choose Language or Country
or
Appelboer in Steiermark

Land & Bevolking

Verschillende landschappen - verschillende mensen. In Oostenrijk verschillen de mensen en hun dialecten van streek tot streek. Wat echter overal hetzelfde is, is het enthousiasme waarmee de inwoners hun eigen streek, regionale specialiteiten en typische producten vol trots vertegenwoordigen.

Land & Bevolking

Tänzer des Opernballes © Österreich Werbung / Lammerhuber Tänzer des Opernballes © Österreich Werbung / Lammerhuber

Bals en dansevenementen

Van de pracht en praal tijdens het Operabal tot het statement van Life Ball – rond carnaval staan de wereldberoemde Oostenrijkse bals weer volop in de schijnwerpers.
Lees hier meer over het balseizoen in Oostenrijk
Guide mit Touristen vor dem Schloss Schönbrunn © Österreich Werbung, Peter Burgstaller Guide mit Touristen vor dem Schloss Schönbrunn © Österreich Werbung, Peter Burgstaller

Handwerk en gebruiken: passie voor traditie

Fascinerend en verrassend! In Oostenrijk zijn veel bijzondere oude gebruiken bewaard gebleven. Zo vanzelfsprekend als ze vroeger waren zo bijzonder is het dat ze nu nog bestaan. Verbonden met de natuur enig in hun soort. En… sommige zijn zelfs benoemd tot UNESCO werelderfgoed.
Ontdek de Oostenrijkse gebruiken
Lena Hoschek Show © Lupi Spuma Fine Photography/Lena Hoschek Lena Hoschek Show © Lupi Spuma Fine Photography/Lena Hoschek

Verrassende Oostenrijkse mode

Oostenrijks design is verrassend, gemaakt van hoogwaardige materialen en vol frisse ideeën. Wij keken rond in een aantal designershops en tonen welke trends er gezet worden door jonge talenten.
Designerware made in Austria
Almabtrieb in Tirol © Österreich Werbung / Niederstrasser Almabtrieb in Tirol © Österreich Werbung / Niederstrasser

Almabtrieb - een authentiek boerenfeest!

Geloei in de verte, rinkelende koebellen en versierde hoofdtooien; dat kan alleen de Almabtrieb zijn. In de herfst wordt namelijk het vee prachtig uitgedost met linten en bloemen terug naar de stal gebracht.
Meer over de Almabtriebe
Mariazeller Adventmarkt © Steiermark Tourismus Mariazeller Adventmarkt © Steiermark Tourismus

Kerstmarkten in Oostenrijk

Goede glühwein en eigengemaakte lekkernijen vind je op elke kerstmarkt. Maar iedere kerstmarkt heeft zo zijn eigen sfeer. Bekijk hier de mooiste kerstmarkten in één oogopslag ...
Laat je betoveren door de mooiste kerstmarkten in...

Geen zoekresultaten gevonden!

Land & Bevolking

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.