Please choose Language or Country
or
De wereldberoemde kerstmarkt in Salzburg vindt ieder jaar plaats in de betoverende omgeving van de Dom en de Residentie van het oude stadscentrum van Salzburg. In de speciaal ontworpen houten marktkramen bieden handwerkers, bakkers en andere standhouders hun specialiteiten aan.
Historische kerstmarkt Salzburg
21 november - 26 december 2013 

De wereldberoemde kerstmarkt in Salzburg vindt ieder jaar plaats in de betoverende omgeving van de Dom en de Residentie van het oude stadscentrum van Salzburg. In de speciaal ontworpen houten marktkramen bieden handwerkers, bakkers en andere standhouders hun specialiteiten aan.
www.christkindlmarkt.co.at

Kerstmarkt op de Mirabellplatz
21 november - 24 december 2013 

De kerstmarkt voor paleis Mirabell biedt ieder jaar een veelzijdig programma. Je vindt er glühwein, punch, handgeschilderte kribben, zachte vellen, kunstgeschilderde objecten, kaarsen en nog veel meer! 
www.weihnachtsmarkt-salzburg.at

Adventmarkt in de burghof van de vesting Hohensalzburg
28 november - 23 december 2013 

Het symbool van Salzburg hult zich in deze tijd van het jaar volledig in de kerstsfeer. In het middeleeuwse Burghof van de vesting Hohensalzburg vindt er een kerstmarkt met een groot omvangrijk programma voor gezinnen plaats. 
www.salzburg-burgen.at

Hellbrunner Adventzauber
21 november - 24 december 2013

Na een uitgebreide wandeling door de tuinen of na een romantische lantaarnwandeling door de sfeervol verlichte omgeving van de waterspelen worden de bezoekers verwend met zoetigheid, traditioneel handwerk en kerstversiering. De handgemaakte kribbe mag natuurlijk niet ontbreken. 
www.hellbrunneradventzauber.at

Stern adventsmarkt - "Kunst & handwerk in de Sterntuin"
23 november - 23 december 2013

Opgepast: Dit jaar op de Kajetanerplatz (Salzburg) omwille van heraanlegging van het Sternplein.

Originele geschenken, levendig handwerk en een mooie combinatie van traditioneel en modern.
www.sternadvent.at

Kerstmarkt in St. Leonhard
30 november - 23 december 2013 

Traditionele kerstmarkt voor de deur van de stad Salzburg welke kunsthandwerk en smaakvolle geschenken aanbiedt. In de bedevaartskerk wordt een omvangrijk programma aangeboden. Romantische koetstochten, de stal en de bakkerij voor kinderen maken het plaatje af. 
www.adventmarktsanktleonhard.at

Kerstmarkt op het „Stille-nacht-plein in Oberndorf
23 november - 24 december 2013

Niet alleen de zeer bijzondere sfeer, maar ook het kunsthandwerk voor de Stille-Nacht-kapel blijven de bezoekers van deze kerstmarkt fascineren. Vooral het houtsnijwerk, handwerk, de glühwein en gepofte kastanjes zijn zeer geliefd. Het Stille-Nacht museum opent op 8 december weer het speciale Stille-Nacht-postkantoor, waar bezoekers de mogelijkheid hebben hun kerstpost met speciale zegels en stempels de wereld in te sturen.
www.stillenacht-oberndorf.at

Advent aan de Wolfgangsee
22 november - 22 december 2013 (enkel in het weekend)

In het romantische St. Wolfgang, net zoals in St. Gilgen en in Strobl, wordt de adventstijd aan de Wolfgangsee gevierd. Tussen deze 3 kerstmarkten met de meer dan 110 kerstkramen vaart het adventsschip. De 4 schepen van de Wolfgang Schiffahrt pendelen tussen de 3 plaatsen en bieden de bezoekers een bijzondere transfer over het water.
www.wolfgangseer-advent.at

Kerstmarkt op landgoed Aiderbichl
17 november 2012 - 6 januari 2013

Tijdens de kerstmarkt op landgoed Aiderbichl in Henndorf, de bekendste boerderij in het Salzburgerland, kan men een grote levende dierenkribbe bewonderen. Kinderen kunnen kerststallen maken, lebkuchen bakken en de hoefsmid aan het werk zien. 
www.gut-aiderbichl.com

Bergadvent in Großarl
29 november - 22 december 2013 

Tradities en gebruiken worden hier in ere gehouden. Gebakken aardappelen, spek, punch, glühwein, maar ook handgemaakte figuren van glaswerk, stro en keramiek zijn hier te vinden. 
www.salzburger-bergadvent.at

Romantische adventsmarkt in Burg Hohenwerfen
1 december – 15 december 2013

De adventsmarkt presenteert Salzburgse ambachtelijke kunst en regionale lekkernijen.

Kindergroepen en traditionele verenigingen voeren er hertenspelen en adventsliedjes op.

De deuntjes van de torenblazers zorgen voor het muzikale intermezzo.

Nevenactiviteiten zijn er voor jong en oud.

Openingsuren:

1, 7 - 8, 14 - 15 december 2013

Telkens van 13.00 - 19.00 uur
www.salzburg-burgen.at

Halleiner kerstmarkt in het oude zoutbekken op Pernereiland
22 november – 22 december 2013

De Halleiner kerstmarkt biedt zijn bezoekers een veelzijdig aanbod met sfeervolle nevenactiviteiten, zoals alpacas om te strelen, wat tot groot jolijt leidt bij de kinderen. Ook culinair kom je er niets te kort!

Openingsuren:

Vrijdag    13.00-19.00 uur
Zaterdag 10.00-19.00 uur
Zondag  10.00-19.00 uur
www.hallein.com en www.weihnachtsmarkt-hallein.at

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.