Please choose Language or Country
or
`De groene ring´is de naam van een driedaagse route rond Lech-Zürs in Vorarlberg, waarbij een literaire wandelgids het traject begeleidt.
Schrijfster Daniela Egger combineert in de gids sagen met moderne verhalen. Ze legt op een verbazingwekkende manier de namen van gebieden en bergtoppen uit en leidt de wandelaars rond langs de installaties van kunstenaar Daniel Nikolaus Kocher, die zich langs de route bevinden. Ook de illustraties in de wandelgids komen uit zijn atelier.

Tijdens deze etappewandeltocht over bergkammen en door dalen, langs bergmeren en rivieren rond Lech-Zürs, kom je in contact met de met veel humor en charme geënsceneerde moderne sagenwereld. De literaire wandelkaart leidt door vrij onbekende gebieden, die tot nu toe nauwelijks ontdekt zijn door bergliefhebbers. Op de juiste plaatsen helpen banken en ensceneringen een handje mee, om scherp te stellen op de vluchtige tussenwereld . Dit terwijl je op de drie omliggende bergtoppen de blik juist in de verte richt, om ook het ‘sprookjesachtige’ decor te bewonderen. Kunst- en literatuurproject ‘Der grüne Ring’ wordt de komende jaren nog voortdurend uitgebreid en aangevuld.

Meer informatie:
www.dergruenering.at
 

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.