Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in het SalzburgerLand

In het SalzburgerLand valt er op de natuurleerpaden veel te beleven en te leren.

1e Altenmarkt Bauernregelweg
Op de eerste Altenmarkt Bauerregelweg leer je meer over de kennis van onze voorouders en het betoverende landschap rondom Altenmarkt.
www.bauernregelweg.at

Orchideeënroute
Op deze route kan je op 11 stations deze koningin van de bloemen ruiken, voelen en beleven.
www.lofer.com

Gletsjerpad Rauriser Sonnblick
Deze route loopt langs de 'vogel-Meier Ochsenkar ", een voormalige gletsjertong van de grote Goldberggletsjer. Het parcours loopt langs Obermeier-rotsen naar de huidige gletsjer op 2.350 m en weer terug via het voormalige mijnwerkershuis en informeert over de ooit zo bloeiende mijnbouw in het Rauriser Tal.
www.raurisertal.at

Gasteinse Legendewandelweg
In Dorfgastein – aan de ingang van het Gasteinertal tussen Unterberg en Klammstein – bieden 10 mooi gevormde kijkborden met woord en beeld uitzichten en inzichten in de rijke collectie van de Gasteinse legendewereld. Met zicht vanop originele uitkijkplaatsen zoals de Gasteiner Klamm, de “Drei Wallern”, Burg Klammstein, de “Schuhflicker” en de “Entrischen Kirche” neem je een duik in de oeroude geheimen van het dal.
www.gastein.com

Bijenleerpad Göriach
Dit leerpad geeft informatie over en indrukken van de fascinerende bijenwereld. Startpunt: het Lacknerhof in Göriach, geopend van begin mei tot midden oktober. Op kijkborden wordt geïnformeerd over bijen en bijenteelt, altijd toegankelijk. Rondleiding mogelijk, info: Gasthof Lacknerhof, Hintergöriach 50, 5574 Göriach, Tel. +43 (0)6483/226 en
www.bienenlehrpfad.at

Marmottenweg
Niet alleen voor kinderen een ware „natuurbelevenis“. Zelden kan je deze schattige dieren van zo dichtbij bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. De marmottenweg: begint bij het Arthurhaus bij het bord rechts achter de “Sennerei Schweizerhütte” en is ook met de wandelbus bereikbaar, parkeerplaatsen bij het Arthurhaus. Info over onze marmotten vind je bij de kijkborden aan de marmottenweg bij het Arthurhaus.
www.hochkoenig.at/de/urlaubserlebnis/sommer/wandern/erlebniswanderungen/murmeltierweg

Blick ins Tauernfenster
"Blick ins Tauernfenster" is een nieuw geologisch leerpad in het Untersulzbachtal. Sinds begin augustus 2013 gaat het nieuwe geologieleerpad van de herberg Schutthof langs de imposante Untersulzbachwaterval tot aan de historische kopermijn Hochfield. Het nieuwe leerpad legt op een eenvoudige manier het ontstaan van de Hohe Tauern, de geologische structuur en de cultuurhistorische ontwikkeling van erts en de mineraalmijnbouw in het Untersulzbachtal uit.
www.hohetauern.at

Zintuigenbelevenisroute in Leogang
Aan het middenstation is de afgelopen jaren een zintuigenbelevingsroute met meer dan 25 haltes ontstaan​​. De haltes in het Sinne-Erblebnispark (met bijvoorbeeld een blotevoetenpad, een reusachtige hand, optische verschijnselen, luistereiland, ...) nodigen bezoekers uit om te kijken, luisteren, voelen, ruiken en smaken. Ontdek de betekenis van het avonturenpark en maak kennis met de Kräuter- und Alpenpflanzenweg ( wandelpad met ongeveer 100 geneeskrachtige planten en kruiden). In Leo's Wasserwelt is er onder andere een blotevoetenpad door het water en een begaanbare waterval.
www.leoganger-bergbahnen.at/de/sommer/sinnepark/unsere-sinne

Veenervaring Wasenmoos Mittersill
Het veen in het SalzburgerLand ontdekken is een unieke ervaring en biedt voor jong en oud een intensieve ontmoeting met de natuur. Op de 2-10 km lange paden ontdekt u heel wat bijzonderheden, zoals zeldzame planten- en dierensoorten. 30 informatieborden vertellen over de pracht van de fauna en flora, de vervening doorheen de geschiedenis en nog veel meer.
www.mittersill-tourismus.at

"Water beweegt"
De rustige wandelroute rond het thema "water" belooft over een afstand van 6 km een heel speciale ervaring te worden. Bij elke haltes langs de wandelweg wordt het belang van water voor de regio rond Flachau duidelijk gemaakt.
http://www.flachau.com/

Natuur- en wandelleerpad Hofalm
Het natuur- en wandelleerpad Hofalm werd in 2012 uitgeroepen tot "de mooiste Alpenwandeling",
Tijdens de wandeling komt men fascinerende feiten te weten over de plantenwereld, bomen, rotsen en de geschiedenis van de bewoners in het gebied. Zij zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. Het pad door de dichte bossen eindigt in een wondermooi almgebied. Een korte omweg naar de Almsee is zeker aanbevolen.
www.filzmoos.atMeer over natuurleerpaden in het SalzburgerLand

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.