Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in Vorarlberg

De vele natuurleerpaden in het unieke landschap van Vorarlberg geven veel interessante informatie over flora, fauna, geologie en de geschiedenis van de Alpen.

Natuurleerpad in het Alpenwildpark Pfänder
Op deze route zijn inheemse wilde dieren te zien, een natuurpad met informatieborden die meer over de fauna en flora van de Alpen vertellen.
www.pfaenderbahn.at

Alles over kaas
Familiewandelroute met bemande hutten voor een welverdiende pauze. Maar er is ook gelegenheid tot een bezoek van kaasmakerijen en boederijen waarvan de eigenaren hun eigen boerenproducten aanbieden. 12 panelen vertellen je meer over de levendige en indrukwekkende feiten van de kaasproductie in Vorarlberg.

www.käsewanderweg.at

Bloemen- en wandelleerpad Faschina
Gelegen tussen de ruige, kale bergen van Lech in het zuiden en de zachte met gras begroeide hellingen van de Walserkam in het noorden zijn er in het Große Walsertal veel bijzondere natuurlijke schoonheden te vinden. De route van het middenstation (1.780 m) naar het bergstation van de Panoramabahn Stafelalpe (1.865 m), biedt samen met de hoogtewandeling een indrukwekkende belevenis.

www.faschina.at 

Alpengeschiedenis op de Andelsbucher Hausberg
28 displays geven eenvoudige en begrijpelijke informatie over de inheemse flora en fauna, geologie, alpengeschiedenis, sagen en de levenswijze in de Alpen.
http://www.andelsbuch.at/index.php?page=alpengeschichtlicher-lehrweg

Bosbelevenispad Bregenz
Het 1,3 km lange bosbelevenispad van aan de bibliotheek op de Gebhardsberg is een handleiding door de bosbloemen en -dieren van het land. Hier worden thema's zoals het bouwen van een boomhut of een bosquiz kindvriendelijk aangebracht.

Alpenbloemenleerpad aan de Sonnenkopf, Klostertal
Op het prachtig aangelegde Alpenbloemenleerpad is er een unieke alpenflora te bewonderen. Van aan het bergrestaurant Sonnenkopf nodigt deze attractie uit tot een gezellige wandeling waarbij de zelden voorkomende alpenbloemen bewonderd kunnen worden.

Golmis Speurpad

Leerpad over de geschiedenis van de Alpen

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.