Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in Niederösterreich

Het natuurpark Blockheide Gmünd-Eibenstein is een geliefd wandelgebied voor families dankzij de goed bewegwijzerde wandelpaden die ook voor kinderwagens geschikt zijn, de zachte heuvels, de bizarre rotsformaties en de uitnodigende rustplaatsen.

Natuurpark Blockheide-Eibenstein
Blockheide wordt het meest afwisselingsrijke heidelandschap in het noord-westelijk Waldviertel genoemd dankzij de combinatie van weides, akkers en gemengde bossen. Typisch zijn de granietblokken die overal in het landschap verstrooid liggen en originele vormen hebben die lijken op piramides en broden. Soms worden deze blokken „Wackelsteine“, omdat ze door erosie beweeglijk en afgerond zijn en enkel nog op een bepaalde plaats aan de stenen ondergrond vasthangen.

De eigenzinnigheid van het landschap maakt een wandeling door het natuurpark Blockheide tot een uitstap in de sprookjes- en feeënwereld. De verhalen die rond de Pilz- en Wackelstein, Koboldstein of Teufelsbrotlaib verweven zijn, spreken de verbeelding van groot en klein aan. Vervelen doe je je niet, want kiezen wordt moeilijk tussen: uitkijktoren, informatiecentrum, meridiaansteen, steenlabyrinth, natuur-kinderspeeltuin met reuzen- en dwergen-picknickplaats en belevenisrondleidingen. Op het lieveheersbeestjespad kom je meer te weten over de zeldzame biotopen die in het Waldviertel voorkomen.
www.blockheide.at

Natuupark Hohe Wand
www.naturpark-hohewand.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.