Please choose Language or Country
or
Winter in Grünau im Almtal © Oberösterreich Tourismus / Foto: Erber

Oberösterreich: Grünau im Almtal

In het oostelijke deel van Salzkammergut, ver weg van drukke doorgangswegen, kan je nog heerlijk rustig genieten van de winter.
Terwijl je tijdens de wintermaanden in het skigebied Kasberg de skiliften kan horen klapperen, heerst er in het kleine Grünau im Almtal nog volledige stilte. Het kleine plaatsje telt zo'n 2100 inwoners en ligt aan de voet van het Totes Gebirge, ver weg van drukke verkeersroutes.

De regio is vooral bekend door de studies van zoöloog en ornitholoog Konrad Lorenz, die hier het gedrag van ganzen bestudeerde. Wie vandaag de dag zelf deze vogels en andere diersoorten wil bekijken, kan hiervoor in het Cumberland Wildpark terecht, een beschermd natuurpark voor met uitsterven bedreigde diersoorten.

Tijdens lange winterwandelingen of een ritje in de paardenkoets kan je hier heerlijk van de stille winter genieten. Toch zin in een beetje actie? In het skigebied Kasberg vind je 40 km aan pistes en 14 comfortabele liften. Het gebied is bovendien uitermate geschikt voor (her)beginners!

Toeristische Dienst Almtal
E-mail: info@almtal.at
Internet:  www.almtal.at

Infoboxen: Oberösterreich: Grünau im Almtal

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Noodnummers in Oostenrijk

EU-noodnummer: 112
Brandweer: 122
Politie: 133
Reddingsdienst/noodarts: 144
Artsencentrale: 141
Bergredding: 140
ÖAMTC hulpdienst: 120
ARBÖ hulpdienst: 123

Interactieve kaart OostenrijkOntdek  vakantieland Oostenrijk met de interactieve kaart! Hier vind je wandel- en fietsroutes, foto’s, accommodaties, vakantietips en heel veel meer.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.