Please choose Language or Country
or
Pitztaler gletsjer in Tirol © Fotoquelle Pitztaler Gletscherbahn

Pitztaler gletsjer

De Pitztaler gletsjer werd bekroond met meerdere kwaliteitslabels en dient als trainingsgebied voor diverse nationale skiteams. Het is tevens de thuisbasis van skister Benni Raich.
De Pitztaler Landesstraße is 35 km lang en loopt van Imst naar het dalstation van de Gletscher-U-Bahn Pitzexpress op 1.740 m hoogte. In ca. acht minuten bereik je met de Pitzexpress (capaciteit van 180 personen per trein) het bergstation op 2.840 m hoogte. Hiervandaan brengt Oostenrijks hoogst gelegen lift, de Pitz Panoramabahn, je naar 3.440 m.

De lift brengt je naar de op 3.440 m gelegene "Hinteren Brunnenkogel", met uitzicht op de 3.774 m hoge "Wildspitze" (de hoogste berg van Tirol) en 50 andere drieduizenders. Vier sleepliften en een tweepersoonsstoeltjeslift zijn van september tot en met begin juni geopend. Daarnaast kunnen langlaufers terecht op ca. 12 km loipen en is er voor snowboarders een funpark ingericht. Het skigebied met afdalingen voor alle niveau’s, van beginners tot en met gevorderden, mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Het gebied biedt ideale mogelijkheden voor toerskiën, o.a. op de Wildspitze. Begeleide dalafdalingen door de Taschach-Eisbruch en diverse ski- en snowboardscholen ronden het aanbod af.

Het familieskigebied Rifflsee (1.680 t/m 2.800 m) is bij de skipas inbegrepen. De zespersoons gondelbaan, een vierpersoonsstoeltjeslift en meerdere sleepliften brengen de gezinnen zonder problemen de berg op. Verder biedt het Rifflsee-skigebied zo'n 7 km loipe rondom het meer, 2 restaurants en een afdaling naar het dalstation van de Pitztaler Gletscherbahn.

Nieuwe ijsarena: liefhebbers van ijsklimmen zijn hier op de juiste plaats. Op de Pitztaler gletsjer vind je op 2.600 m hoogte een oefen- en wedstrijdgebied van natuurijs. Een heus ijsklim-paradijs!

Pitztaler Gletsjer

Meer informatie

Interactieve kaart OostenrijkOntdek  vakantieland Oostenrijk met de interactieve kaart! Hier vind je wandel- en fietsroutes, foto’s, accommodaties, vakantietips en heel veel meer.

Noodnummers in Oostenrijk

EU-noodnummer: 112
Brandweer: 122
Politie: 133
Reddingsdienst/noodarts: 144
Artsencentrale: 141
Bergredding: 140
ÖAMTC hulpdienst: 120
ARBÖ hulpdienst: 123

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.