Please choose Language or Country
or
Stubaier gletsjer in Tirol

Stubaier gletsjer

De Stubaier gletsjer heeft een oppervlak van wel 12 km². Door de hoge ligging (vanaf 1.750 tot en met 3.200 m hoogte) is het hier van oktober tot en met juli sneeuwzeker.
De gletsjer is gemakkelijk bereikbaar vanuit het noorden - vanaf Innsbruck op de Brennerautobahn tot aan de afslag Schönberg en dan nog ongeveer 30 km via de Stubaier Bundesstraße tot aan het dalstation Mutterberg.
24 moderne liften brengen de wintersportfans naar het rijk van de drieduizenders.

Op de Stubaier gletsjer vind je 110 km pistes; van lichte brede pistes voor beginners tot en met uitdagende buckelpistes en zware skiroutes voor gevorderden. Verder vind je hier een funpark, twee wedstrijdafdalingen, afdaling met snelheidsmeting, 4,5 km hoogteloipen en een ijsklimtoren.

Begint je maag te rommelen? Dan kun je perfect terecht in de vele restaurants. Van traditionele Jause tot de internationale keuken - overal kun je genieten van heerlijke gerechten. Moderne zelfbedieningsrestaurants, de Jochdohle, het „zwevende“ restaurant op 3.150 m en restaurant "Zur Goldenen Gams" zorgen voor de inwendige mens. Gezellig après-skiën kun je onder andere in de Schirmbar „Eissee“ bij het bergstation Gamsgarten.

In de bijzondere ”Ski Club Micky Maus“ kunnen kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs kennis maken met de wintersport. De ouders kunnen er zonder zorgen heerlijk op uit trekken terwijl de kinderen zich uitstekend vermaken.

Stubaier Gletsjer
Tourismusverband Stubai Tirol

Meer informatie

Interactieve kaart OostenrijkOntdek  vakantieland Oostenrijk met de interactieve kaart! Hier vind je wandel- en fietsroutes, foto’s, accommodaties, vakantietips en heel veel meer.

Noodnummers in Oostenrijk

EU-noodnummer: 112
Brandweer: 122
Politie: 133
Reddingsdienst/noodarts: 144
Artsencentrale: 141
Bergredding: 140
ÖAMTC hulpdienst: 120
ARBÖ hulpdienst: 123

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.