Please choose Language or Country
or
Dachstein-gebergte in Steiermark

Steiermark: Dachsteingletsjer

Een fascinerende tocht met de kabelbaan biedt een prachtig uitzicht op de indrukwekkende zuidwand van de Dachstein en brengt je in enkele minuten naar de Dachsteingletsjer op 2.700 m hoogte.
De tocht begint met de bus (buslijn vanaf het treinstation in Schladming) of per auto vanuit Schladming in het Ennstal richting het 18 km verderop gelegen hoogteplateau van Ramsau (1.100 tot 1.300 m). Vervolgens gaat het via de Dachstein-panoramaweg verder naar de Gletscherbahn en het dalstation Türlwandhütte (1.700m).

Het bergstation Hunerkogel met modern panoramarestaurant biedt een van de mooiste uitzichten in de oostelijke Alpen.

Binnenin de Dachsteinergletsjer bevindt zich het ijspaleis. Hier maakt de bezoeker kennis met een fascinerende ijswereld. In combinatie met speciale lichteffecten en muziek wordt een bezoek aan het ijspaleis een erg bijzondere ervaring.

Het ijspaleis is direct verbonden met Oostenrijks hoogstgelegen hangbrug. De hangbrug overdondert bezoekers met een zicht over de hoogste bergtoppen van Oostenrijk en een wijds uitzicht over de ruwe rotsen van het Dachsteinmassief.

De "Trap naar het niets" biedt naast de hangbrug een extra sensatie. 14 treden leiden naar een lager gelegen glazen platform. Wie ze betreedt, staat zo'n 400 meter boven de afgrond.

In het skigebied van de Dachsteingletsjer, dat ook zeer geschikt is voor beginners, vind je drie sleepliften en een tweepersoonsstoeltjeslift. Verder biedt het internationale langlaufzomertrainingscentrum ca. 15 geprepareerde en gemarkeerde loipen. Snowboarders kunnen zich uitleven in het snowboardfunpark. Ook toerskiërs vinden hier tal van uitdagende routes.

www.ramsau.at
www.steiermark.com

Meer informatie

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Interactieve kaart OostenrijkOntdek  vakantieland Oostenrijk met de interactieve kaart! Hier vind je wandel- en fietsroutes, foto’s, accommodaties, vakantietips en heel veel meer.

Noodnummers in Oostenrijk

EU-noodnummer: 112
Brandweer: 122
Politie: 133
Reddingsdienst/noodarts: 144
Artsencentrale: 141
Bergredding: 140
ÖAMTC hulpdienst: 120
ARBÖ hulpdienst: 123

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.