Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Wandelen met de familie in Steiermark

Kinderen zijn van nature zeer nieuwsgierig en vinden in de bergen van Steiermark een echt speelpark vol avontuur.

Hiking with Children in Styria © Wipfelwanderweg Rachau

Wilde wateren in Schladming – Rohrmoos
De wilde wateren van de Tal rivier monden bij Schladming in de Enns. Een mooi aangelegde wandelweg voert vanaf de monding tot aan de indrukwekkende waterval met 70 m valhoogte. Interessante stations langs het wandelpad maken van deze wandeling een echte belevenis.
www.schladming-dachstein.at

Weidendom in het nationale park Gesäuse
De Weidendom is de grootste, levende bomenconstructie van Oostenrijk in het nationale park Gesäuse. Samen met de Au-belevenisweg is deze kathedraal gemaakt uit wilgen een spannende natuurbelevenis. Het onderzoeksatelier van het nationale park nodigt je uit om de fascinerende microkosmos van de natuur te ontdekken. Moderne microscopen en presentaties tonen je fantastische details uit het leven van de planten, kevers en larven die je tijdens de wandeling kon gadeslaan.
www.nationalpark.co.at

Sprookjesroute „Hans im Glück“ in Mühlen - natuurpark Grebenzen
Een wandelweg speciaal voor families en ook voor kinderwagens geschikt, voert door een bos met hoge bomen en over mooie open vlaktes. De weg is goed aangeduid en voorzien van grappige belevenispunten en aangename rustplaatsen. Zoals in een echt sprookje moet je op bepaalde ‘ruilpunten’ dingen ruilen, zoals bijvoorbeeld goud voor een koe, een koe voor een varken.
www.muehlen.at

Kruinenwandelweg
De hoogst gelegen kruinenwandelweg in Europa ligt in Rachau bij Knittelfeld en is het ideale uitgangspunt voor een bijzondere wandeling. De rondwandeling is 2,7 km lang en leidt je door de ongerepte natuur. Verschillende torens, loopbruggen, een 4 m lang zwevend uitzichtsplatform met directe blik in de diepte en een 32 m lange glijbaan wachten op jou!
www.wipfelwanderweg.at

Familiewandelingen in Steiermark
Familieplaatsen Steiermark