Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Kerstmarkten in de Steiermark

Idyllisch is het adventdorp in Leoben, feestelijk en bezinnelijk de advent in Mariazell voor de imposante basiliek en traditioneel de betoverende kerst in de bergen in Schladming.

 © Steiermark Tourismus
Kerstmarkt voor het stadhuis van Graz
22 november – 24 december 2013 

De kerstmarkt voor het stadhuis in Graz werd vorig jaar volledig vernieuwd. Ook dit jaar weer is het een klein en gezellig dorpsplein geworden, waar alle standjes naar binnen gericht zijn. De 30 hutten bieden geschenken, handwerk, lekkernijen en dranken. De kindercaroussel is een echte traditie geworden. 
www.adventingraz.at

Mariazell
29 november – 22 december 2013 

Voor de schilderachtige basiliek, omgeven door bergen, staat de adventstijd op de voorgrond. Uit de bakkerij komt een heerlijke geur van kerstkoekjes. Hier beleeft men de sfeervolle adventstijd in een knusse omgeving. 
www.mariazeller-advent.at

Schladming
29 november – 22 december 2013 

In het kader van "Kerst in de bergen" in Schladming wordt tijdens de 4 adventsweekends in het dorpscentrum een kerstmarkt georganiseerd. Een kerstbos met duizenden kerstballen en –sterren en enkele honderden bomen zullen alle bezoekers betoveren. Punch, kerstkoekjes, kleine kerstgeschenken en nog heel veel meer zijn hier te vinden. 
www.bergweihnacht.at en www.schladming-rohrmoos.at

Leoben
29 november – 23 december 2013 

De sfeervolle kerstmarkt in Leoben vindt plaats op de Hauptplatz. Het aansteken van de verlichting en de opening van de kerstmarkt is voor jong en oud een bijzondere gebeurtenis. 
www.adventstadt-leoben.at en www.tourismus-leoben.at
 

Farracher advent
5 december – 8 december 2013

De Farracher adventsmarkt heeft zich door de jaren heen ontwikkelt tot een van de mooiste en grootste adventsmarkten in Oostenrijk. En zoals altijd geldt hij als supertip voor liefhebbers van verheven ambachtelijke kunst. Hier vind je zelfgemaakte geschenken, culinaire smaakmakers en ambachtelijke producten. De adventsfeer wordt nog versterkt door de lokale muziekscholen en koren die de muziek verzorgen.  
www.schlossfarrach.at

Admonter adventmarkt
13 - 15 december 2013

In het sfeervolle benedictijnenklooster van admont wordt veel aangeboden: van ambachtelijke kunsten tot culinaire lekkernijen.

Voor kinderen is er ook dit jaar weer het geliefde kerstatelier in de bibliotheek en het museum van het klooster. Ook worden rondleidingen gegeven door de grootste kloosterbibliotheek ter wereld.

www.gesaeuse.at en www.advent-admont.at/

Fürstenfeld
30 november - 22 december 2013 (telkens op za-zo)

EJedes Jahr pilgern Gäste aus Nah und Fern zum größten Weihnachtsmarkt der Region.

Elk jaar komen gasten van ver om de grootste kerstmarkt uit de regio Steiermark te bezoeken.

Muzikale opvoeringen, ambachtskunst en verschillende regionale lekkernijen worden hier aangeboden. En voor kinderen wordt er een kerstatelier georganiseerd. 
www.thermenhauptstadt.at

Hollenegger adventmarkt
30 november - 1 december 2013

De adventmarkt bevindt zich in en rond de paardenstal van Schloss Hollenegg. Hier vind je tal van verse landbouwproducten in de aanbieding als ook ambachtswerk.
www.hollenegg.gv.at

 

Meer kerstmarkten in Steiermark