Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Kerstmarkten in Karinthië

De grote Klagenfurtse kerstmarkt op de Domplatz en in de voetgangerszone is de publieksmagneet van de adventsperiode! Hier vind je alles, wat een kersthart zich maar wensen kan: van handgemaakte kerstboomdecoraties en gospelmuziek tot lekkere glühwein.

Kerstmis in Klagenfurt, Karinthië © Flickr
Klagenfurt
23 november - 24 december 2013 
Hier vind je alles, wat een kersthart zich maar kan wensen: van handgemaakte kerstboomdecoraties en gospelmuziek tot lekkere glühwein. Neem een kijkje in de met dennentakken en kerstversiering gedecoreerde hutten. Een belevenis voor groot en klein! De geur van net gebakken koekjes en ‚Lebkuchen’, gecombineerd met de lucht van glühwein en wierook én de kerstmuziek maken van de Klagenfurtse kerstmarkt iets bijzonders.
www.info.klagenfurt.at

Villach
22 november - 24 december 2013 
De adventmarkt rondom de Pfarrkirche van St. Jakob biedt adventsconcerten, rondleidingen door de stad, theater en ponyrijden op het kerkplein.
www.region-villach.at

Velden
29 november - 22 december 2013
De adventstijd in Velden betovert jaarlijks tijdens de 4 adventsweekenden haar bezoekers met engelen en sterren aan de winterse oevers van de Wörthersee. Elke vrijdag, zaterdag en zondag, met kerstmarkt, kinderprogramma, punch en nog veel meer. Openingstijden: op alle vier de adventsweekenden van vrijdag tot en met zondag.
www.velden.co.at

Spittal an der Drau
Data zijn nog niet bekend!
In het stadspark voor het renaissance-slot Porcia in Spittal. In het kader van de kerstmarkten vinden elk weekend instrumentale en vocale adventsconcerten plaats. Verder is er een prijsvraag, kinderprogramma etc.
www.millstaettersee.at