Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Kerstmarkten in Oberösterreich

Tijdens de adventstijd verandert Linz in een romantisch plaatje. Honderden kerststallen vanuit de hele wereld kunnen hier bewonderd worden. Bijzonder is het ‘Linzer Kerzenziehen’: hier kan je uit vloeibare bijenwas een persoonlijke kaars maken en als souvenir mee naar huis nemen.

Kerstmarkt in Linz © Österreich Werbung/Roebl

Linz
23 november - 23 december 2013

Tijdens de adventstijd verandert de stad in een romantisch plaatje. Honderden kerststallen vanuit de hele wereld kunnen hier bewonderd worden. Bijzonder is is het ‘Linzer Kerzenziehen’; hier kan je uit vloeibare bijenwas een persoonlijke kaars maken en als souvenir mee naar huis nemen. In de avond nodigen kerken en concerthuizen de bezoekers uit voor de adventsconcerten. Op de pleinen, binnenplaatsen en in kerken zijn vele kerstmarkten te vinden.

www.linz.at

Hallstatt

8 december 2013 

Op de romantische Marktplatz van Hallstatt is niet alleen een levensgrote driedimensionale kerststal te bewonderen, maar ook veel traditioneel handwerk uit de regio.

www.oberoesterreich.at/hallstatt

Advent aan de Wolfgangsee

22 november - 22 december 2013

In het romantische St. Wolfgang, net als in St. Gilgen en in Strobl, wordt de adventstijd aan de Wolfgangsee gevierd. Tussen deze 3 kerstmarkten met de meer dan 110 kerstkramen vaart het adventsschip. De 4 schepen van de Wolfgang Schiffahrt pendelen tussen de 3 plaatsen en bieden de bezoekers een bijzondere transfer over het water.

www.wolfgangseer-advent.at

Steyr
22 november - 22 december 2013 (steeds vr-za-zo)

De kerstmarkt in Steyr biedt met zijn verlichte en versierde houten hutten een sfeervolle ambiance voor de bezoekers. Culinaire specialiteiten uit de regio en kerstgeschenken, kinderprogramma's, handwerk en een muzikaal programma ronden het aanbod af.

www.steyr.info

Wels
22 november - 24 december 2013

Traditionele kerstmarkt op het stadsplein en in het Pollheimerpark. De middeleeuwse binnenstad biedt voor de adventstijd in Wels een omgeving die ieders romantisch hart sneller zal laten slaan. Sfeervolle koren, lieve engelen en feestelijke kerstmarkten geven de bezoeker een bijzonder gevoel.

www.welser-weihnachtswelt.at

Mondsee

22 november - 22 december 2013

Ieder jaar laten de bezoekers zich door de bijzondere kerstsfeer aan de Mondsee betoveren. De basiliek St. Michael en het voormalige klooster vormen een prachtig decor.

www.mondsee.at/advent

Adventskalenderdorp Steinbach
7 - 8 en 14 - 15 december 2013

Bij 7 huizen op het dorpsplein worden 24 ramen versierd en iedere adventsdag om 17.00 uur wordt er een raam geopend. De kerstmarkten bieden boeren- producten en regionale lekkernijen. Kerstmuziek, liedjes, lezingen en spelletjes zorgen voor een gezellige sfeer. Ook zijn er maar liefst 450 kribben uit 90 verschillende landen te bewonderen.

www.nationalparkregion.com

Garstner Advent
30 november - 1 december en 7 - 8 december 2013

De Garstner adventsmarkt vindt dit jaar voor de 37e keer voor de coulissen van de barokke kloosterkerk. Onvervalste traditie, regiogebonden ambachtskunst en kwalitatieve tentoonstellingen garanderen je een leuk kerstverblijf in Garsten. 

In de barokzalen van het klooster wordt een opstelling van de kerstkribbe georganiseerd.

Kerstmuziek, een hertenspel en torenblazers zijn slechts enkele nevenactiviteiten.

Openingsuren:

09.30 - 18.00 uur

www.garsten.at


Betoverende Alpenkerst
30 november 2013

Dit jaar met een concert van Hansi Hinterseer.  
www.weihnachtszauber.at

Gmundner adventsmarkt
29 november – 22 december 2013

De binnenstad van Gmund wordt tijdens de vier adventsweekends volledig omgetoverd. Kunst in het openbaar en unieke lichtversieringen zorgen voor een heel bijzondere sfeer. Je kunt je er verwachten aan een veelzijdig programma met een open air modeshow, een perchenrondgang en talrijke activiteiten voor kinderen.

Openingsuren:

Vrijdag: 14.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
Zondag: 14.00 – 18.00 uur

www.traunsee.at

Schösser advent
22 – 24 november, 29 november – 1 december, 6 – 8 december, 13 – 15 december 2013

 

Het wereldberoemde en befaamde kenmerk van Gmunden, Seeschloss Ort en ook het daarnaastgelegen Landschloss Ort, worden gebruikt als tentoonstellingsmateriaal voor de advent van de Traunsee burchten. 
Openingsuren:

Vrijdag: 13.00 – 19.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 19.00 uur

Prijs: 3 €

Groepen vanaf 20 personen: 2,50 €

Kinderen tot 16 jaar: gratis
www.traunsee.at