Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Kerstmarkten in Wenen

De Weense kerstmarkt bij het Rathaus laat de harten van de bezoekers al 700 jaar harder slaan en heeft nog altijd de charme die ze vroeger had. In het Rathaus zelf wacht het „Christkindls Werkstatt“, waar kinderen zich als kleine kunstenaars kunnen vermaken en kerstgeschenken voor ouders, grootouders en vrienden in elkaar mogen knutselen.

De kerstmarkt voor het Rathaus in Wenen © Österreich Werbung / Viennaslide
Weense kerstmarkt bij het Rathaus
16 november - 24 december 2013

Deze kerstmarkt laat de harten van de bezoekers al 700 jaar harder slaan en heeft nog altijd de charme die ze vroeger had. De Weense adventstijd lokt met geurende vruchten, lebkuchen, punch en gebraden lekkernijen. In het Rathaus zelf wacht het „Christkindls Werkstatt“, waar kinderen zich als kleine kunstenaars kunnen vermaken en kerstgeschenken voor ouders, grootouders en vrienden in elkaar mogen knutselen.
www.christkindlmarkt.at

Kerstmarkt bij Schloß Schönbrunn
23 november - 26 december 2013

De kerstmarkt bij het sfeervolle Schloß Schönbrunn trekt elk jaar weer vele bezoekers aan.  Feestelijk gedecoreerde stands tonen er het prachtigste Oostenrijks handwerk en vele kerstgeschenken, kerstdecoraties, kribben en kerstcadeautjes gemaakt van natuurlijke materialen zien. De geur van kerstbaksels en punch, net zoals het koorgezang en blaaskapellen, zorgen voor een opperbeste kerststemming.
www.weihnachtsmarkt.co.at

24e Oudweense kerstmarkt op de Freyung
22 november - 23 december 2013

Deze oudweense kerstmarkt verbindt traditie, handwerk en volkscultuur. Deze kerstmarkt is voor de inwoners van Wenen een ware traditie geworden. Onder de kerstboom vindt dagelijks een cultureel programma met mooie volksmuziek plaats en vermaken de kleintjes zich in het poppentheater.
www.altwiener-markt.at

Kerstmarkt op de Karlsplatz
22 november - 23 december 2013 

De Karlsplatz biedt een bijzondere omgeving voor een bijzondere kerstmarkt waar kunsthandwerk van hoge kwaliteit te vinden is.
www.divinaart.at

Kerstdorp bij Schloß Belvedère
22 november - 23 december 2013

Het kerstdorp voor het prachtige barokke Schloß Belvedère verrast met kunsthandwerk, leuke kerstgeschenken, culinaire lekkernijen en een feestlijk programma voor de deuren van romantische barokke Schloss Belvedère.
www.weihnachtsdorf.at

Kerstmarkt bij de oude AKH
16 november - 23 december 2013 

In het kerstdorp op de parkeerplaats van het voormalig Weense algemene ziekenhuis (AKH) staan ieder jaar 50 standhouders uit het binnen- en buitenland. Hutjes met eten, drankjes, kerstgeschenken en –decoraties en muzikaal entertainment zijn hier volop te vinden.
www.weihnachtsdorf.at

Kerstmarkt op de Spittelberg
15 november - 23 december 2013

Sfeervolle kerstmarkt in de smalle sfeervolle Biedermeierstraatjes van het Spittelbergviertel.
www.spittelberg.at

Kerstdorp op de Maria-Theresien-Platz
20 november - 26 december 2013 

In het prachtige park tussen het Kunst- en Historisch Museum, direct aan de ring, omgeven door imposante Weense bezienswaardigheden, zoals de Hofburg en het Museumsquartier.
www.weihnachtsdorf.at

Kerstmarkt in het Türkenschanzpark
17 november - 24 december 2013

Idyllische kerstmarkt in de romantische omgeving van het Türkenschanzpark.
www.weihnachtimpark.at
 

Wintermarkt op de Riesenradplatz (het reuzenradplein)
16 november 2013 – 6 januari 2014

Met het motto "Pret in centrum Wenen" biedt de wintermarkt op het reuzenradplein een spannend programma. 
Kinderen maken er ritjes in het reuzenrad, muzikale live acts worden opgevoerd en ook regionale lekkernijen zorgen er voor een winterse kerstsfeer.
www.praterservice.at