Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

De Ramsauer Bionieren
Bijzondere tips van de redactie

In Ramsau, het zonnigste dorpje van Steiermark, hebben winkeliers, bioboeren, restaurants en hoteliers zich verenigd onder de noemer “Ramsauer Bionieren”.

Bioregio Ramsau © Bioregion Ramsau
Of het nu gaat om een pension of een 4-sterren hotel, alle bionieren produceren of verwerken gentechniekvrije producten en richten zich op de afval- en energiecriteria van het Oostenrijkse milieukeurmerk, waarmee zij onderscheiden zijn. De ligging van de accommodaties is ideaal voor actieve vakantiegangers. Ongeveer 150 km langlaufloipes en gemarkeerde sneeuwschoenwandelwegen zijn een goed alternatief naast het skiën. Een Noords trainingscentrum, waar amateursporters ook welkom zijn, maakt het milieuvriendelijke wintersportaanbod compleet.

Een mooi voorbeeld voor liefhebbers van een duurzaam en milieuvriendelijk verblijf is het Naturhaus Lehnwieser. Breng hier in een informele sfeer je duurzame vakantie door. Ook vegetariërs en veganisten kunnen hier terecht. Tijd om te ontspannen staat hier voorop – zo is bijvoorbeeld het ontbijtbuffet tot 13 uur geopend.  

Meer weten over de bioregio Ramsau?