Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

E-bike regio's in SalzburgerLand

De voorbije jaren hebben de moderne e-bikes de om en bij 7.000 km fiets- en mountainbikeroutes van SalzburgerLand veroverd. Een erg compleet aanbod, verspreid over het hele grondgebied van de regio, verzekert genieten op de fiets, zonder op zijn adem te trappen, zonder zich in het zweet te rijden.

 © Die Medienwerkstatt GmbH, www.lungau.travel

Flachau, thuisbasis van Hermann Maier, was pionier in Oostenrijk op het vlak van e-bike. In de sportwinkels bevindt zich een aanbod van zowat 50 e-bikes. De plaatselijke fietsprof biedt eigen e-bike tours aan.
www.flachau.com

Filzmoos vormt samen met de gemeentes Schladming en Ramsau am Dachstein (beide gelegen in Steiermark) een e-bike regio. Rond dit bergdorpje heb je de twee bergmajesteiten (Dachstein en Bischofsmütze) voortdurend in je gezichtsveld. In totaal vind je er 30 verhuur- en/of oplaadstations, en er zijn 14 uitgestippelde e-bike tours.
www.filzmoos.at

Vakantieregio National Park Hohe Tauern met het Gasteinertal en het Großarltal, biedt heerlijke bergroutes. In het Salzachtal bevindt zich langs de Tauernradweg een sluitend netwerk van verhuur- en batterijruilpunten.
www.nationalpark.at

In Zell am See-Kaprun bevinden zich in totaal 25 verhuurstations; ook verhuurders van vakantiewoningen zorgen desgewenst voor e-bikes.
www.zellamsee-kaprun.com

De verhuurpunten in Saalbach Hinterglemm worden ideaal aangevuld door batterijruilpunten op de almen en bij de hutten. Deze befaamde mountainbikeregio beveelt vijf tours aan voor e-bikers, van de Wetterkreuz-ronde tot de Talschlussronde.
www.bike-circus.at

Het fietsnetwerk in Saalfelden Leogang telt zo’n 480 km. Alle trajecten zijn ook uitermate geschikt voor e-bikers. Daarbij horen ook nog mountainbiketours voor de sportievelingen; deze tours voeren naar meer dan 30 gemoedelijke hutten.
www.saalfelden-leogang.at

In de stad Salzburg kan je terecht bij 10 verhuurpunten voor e-bikes (fietswinkels en hotels). In Oostenrijks meest fietsvriendelijke stad, vind je dan ook talrijke fietsroutes om erop uit te trekken, zoals de Mozartfietsroute en de Tauernradweg.
www.salzburg.info

Per fiets van de Wolfgangsee naar de Schwarzensee, bergop richting Postalm of een tochtje door vakantieregio Fuschlsee? Sinds 2011 is Salzkammergut een movelo-regio, en tevens de jongste e-bike regio van SalzburgerLand.
www.wolfgangsee.com, www.fuschlseeregion.com

4 e-bike verhuurders in Tennengau bieden e-city en e-mountainbikes aan, inclusief helm en fietskaart. Zo wordt elke tocht naar de kaashutten van Tennengau een genieterstocht. Werfenweng is een modelgemeente voor zachte mobiliteit, een toekomstgericht pilootproject voor reizen met lage impact op het milieu. Een geliefkoosd voertuig in de gemeente is dan ook de e-bike.
www.tennengau.com en www.werfenweng.eu 

De regio Lungau biedt alle fietsers, sportieve of gezellige karakters, een geweldige keuze aan mountainbike-, koersfiets- of trekkingtochten. Het e-bike Eldorado Lungau strekt zich door het 560 kilometer lange mountainbikenetwerk, rond 150 e-bikes, verdeeld over meerdere verhuurplaatsen en bijna 100 oplaadstations uit en geldt bovendien als hoogste e-bikeregio van Oostenrijk door het oplaadstation bij de Speiereckhütte aan de Grosseck-Speiereck op 2.066 meter. Dankzij de e-city bikes kunnen ook gelegenheidfietsers genieten met bijvoorbeeld de Mitterbergrunde of de Schwarzenbergrunde van 30 tot 35 kilometer. Talrijke almhutten, gasthuizen en restaurants nodigen met streekspecialiteiten uit voor een ontspannende hap. Meerdere geleide tochten, competente fietstechniek en een omvangrijke ÖAMTC pechdienst vervolledigen het fietsparadijs.
www.lungau.at 

E-Biken in de regio Hochkönig
Als eerste en enige vakantiebestemming ter wereld biedt de regio Hochkönig in het fiets- en mountainbikegebied oplaadpunten aan voor alle e-bike systemen. Dit kan niet alleen in de vallei, maar ook in de bergen.
http://www.hochkoenig.at/de/urlaubserlebnis/sommer/bike-und-e-bike/e-bikes