Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Paardrijden in Oostenrijk

Voel je vrij en verbonden met de natuur op de rug van een paard. Vele hotels, pensions en boederijen zijn in paardrijvakanties gespecialiseerd. Ook gastpaarden zijn van harte welkom.

 © Burgenland Tourismus/Herbert Schlosser
Burgenland: Paardrijden in Seewinkel

Langs "Zackelschafen" (Hongaars schapenras), albino ezels, grijze koeien en ooievaars galopperen ruiters door de steppe aan de Neusiedler See in Burgenland. Het uitgestrekte landschap biedt meer dan 1 300 kilometer bewegwijzerde paardrijwegen.

De partnerbedrijven van de vereniging „Burgenland im Galopp“, die een regelmatige kwaliteitsproef ondergaan aan de hand van zelfontwikkelde criteria, nodigen uit voor een ritje: je kan kiezen uit verschillende bedrijven die de mogelijkheid om te paardrijden, les, accommodatie en een vrijetijdsprogramma aanbieden.
Als variant voor gezinnen is er het Reiterhof Sonja in Apetlon, dat onmiddellijk aan de paardrijweg ligt en paardrijcursussen voor kinderen en volwassenen aanbiedt. In de gezellige wijnkelder van het huis komen de paardenliefhebbers samen om hun ervaringen te delen. Gastvrouw Sonja organiseert naar wens ook meerdaagse ritten.

Het Burgenland biedt bovendien moderne navigatie op het paard: op www.burgenland.info stellen ruiters een route samen op hun eigen niveau en laden de gps-data op hun mobiele toestel. Onderweg wijst de routebeschrijving niet alleen de juiste weg, maar het toestel informeert ook over bezienswaardigheden langs de route.

Burgenland Tourismus

Meer over paardrijden in Oostenrijk