Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

De Oostenrijkse wandeldorpjes

De magie van het wandelen....in geselecteerde wandeldorpen genieten van het landschap: ruim 40.000 km wandelpaden leiden naar een perfecte wandelvakantie bij charmante gastheren!

 © Kitzbüheler Alpen - Brixental - Stefan Bannach
Een gevarieerd aanbod aan wandeltochten
Wat je je precies mag voorstellen bij een 'wandeldorpje'?  Zo rond de 45 vakantiedorpen en / of -regio's in heel Oostenrijk, die helemaal in het teken van het wandelen staan. De dorpen beschikken allemaal over een zeer ruim aanbod aan wandeltochten in de directe omgeving; tochten in verschillende moeilijkheidsgraden, allemaal even goed bewegwijzerd en natuurvriendelijk.
Onderweg kom je langs alpenweides, mooie plekjes om even te pauzeren en gezellige hutten, waar je vanzelfsprekend van typische gerechten uit de streek kunt genieten.

Themawandelingen
Wie tijdens het wandelen ook graag nog wat bijleert, gaat het best samen met een ervaren gids op pad. In de zomer vinden er in en rond de wandeldorpjes dagelijks begeleide wandeltochten plaats. Tijdens deze wandelingen kom je niet alleen van alles over de natuur te weten, maar ook over de cultuur en de tradities van de regio. Bijzonder geliefd zijn de speciale themawandelingen: zo kun je bijvoorbeeld kruiden verzamelen of koeien melken op de alm. Of ga voor een nachtwandeling!

Gratis wandelkaarten
Ofschoon het aanbod aan begeleide wandeltouren ontzettend groot is, kan je natuurlijk ook individueel al wandelend de omgeving gaan verkennen. In de wandeldorpjes krijg je gratis wandelkaarten en kan je altijd bij je gastheer of gastvrouw terecht; niet alleen kunnen zij je veel informatie over de regio geven, maar ook kun je op deze manier leuke insider-wandeltips opdoen!

De wandelroutes zijn in alle wandeldorpjes onderverdeeld in 3 categorieën. De wandelkaarten en bewegwijzering geven ook altijd aan hoe lang de wandeltijd bedraagt. Een kleine tip: voor de lichtere wandelingen volstaat normale kledij. Comfortabele schoenen zijn natuurlijk een must! De zwaardere tochten vereisen bergschoenen, lichte wandelkledij en - zeker niet vergeten!- regenkleding. Wie echt wil klimmen, moet natuurlijk over een goede klimuitrusting en een goede lichamelijke conditie beschikken.

Steile bergpaden en klimmen
Zelfs voor klimliefhebbers zijn de meeste wandeldorpjes een ideaal vertrekpunt; je kan hier voor je aan de tocht begint alle nodige informatie en details krijgen over steile bergpaden of klimmogelijkheden.
Maar of je nu kiest voor een ontspannen, lichte wandeling, een steil bergpad of heuse klimpartijen - na een wandeling smaken bij thuiskomst in het wandeldorpje de heerlijke gerechten uit de streek extra goed!

Winterwandelingen
Ook in de winter kun je de magie van het wandelen in Oostenrijk beleven. Laad de batterijen weer op tijdens een rustige sneeuwschoenwandeling en hoor het kraken van de sneeuw als je voeten de grond raken. Al in 1993 werden de wandeldorpjes onderscheiden met de 'Tourism for Tomorrow - Award'. Dit was een extra stimulans om het reeds succesvolle aanbod uit te breiden met nieuwe mogelijkheden. Zo ontstonden er in de loop der jaren onder andere speciale wandeltochten voor singles, winterwandeltochten of sneeuwschoenwandelroutes.

Accommodaties
Net zoals het aanbod aan wandeltochten, is ook het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden ontzettend gevarieerd. Van een gezinsvriendelijke boerderij tot authentieke almhut of luxe vijfsterrenhotel; waar je ook slaapt, na een wandeling in de frisse berglucht zal je zeker heerlijk wegdromen...

Meer informatie over de Oostenrijkse wandeldorpjes? 
Vraag het aan onze medewerkers van de vakantieservice:
Tel: 078 / 16 60 18 (lokaal tarief), email: vakantie@austria.info
Of neem een kijkje op de volgende website: www.wandern-in-oesterreich.at