Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Meren in Vorarlberg

Groen, steil, diep en warm; de romantische Seewaldsee ligt in de gemeente Fontanella in het Biosphärenpark Großes Walsertal en is voor wandel- en natuurliefhebbers beslist een bezoekje waard.

Een zeilboot in de buurt van Bregenz aan de Bodensee, Vorarlberg
De oever van het Oostenrijkse gedeelte van de Bodensee is 27 km lang, waarvan het grootste gedeelte geschikt is om te zwemmen. Strandbad Bregenz is met 45.000 m² het grootste strandbad aan de Bodensee en ligt naast de gigantische waterbühne van de Bregenzer Festspiele. De temperatuur van het meer kan in de zomermaanden oplopen tot 26 graden. In het plaatsje Hard bevindt zich een naaktstrand met douches, wc en omkleedcabines.

Wie geen zin heeft in een stevige wandeling van ca. 1 uur kan de Seewaldsee (1.200 m) ook met een boemeltreintje bereiken. Het romantische meertje ligt in een kom omgeven door bossen en weiden.

In het “Alvier-Bad” in het bergdorpje Brand wordt de moderne techniek ingezet. Het natuurlijke meer wordt met schoon drinkwater gevuld. Duizenden waterplanten zorgen voor de biologische reiniging van het meer. Om een aangename watertemperatuur te kunnen garanderen kan het meer zelfs verwarmd worden. Voor jonge waterratten zijn er verschillende belevenisbaden ingericht.

Gaschurn in het Montafon heeft een wel heel bijzonder bad: daar waar tot mei de toppen van de silvretta en de Rätikon met sneeuw bedekt zijn, nemen waterratten een duik in twee reusachtige eco-zwemvijvers.