Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Natuurleerpaden in Steiermark

Op de wandelpaden verklappen informatiepanelen de geheimen van de natuur en de cultuur. Uniek: het blotevoetenpad (Gipfel-Barfuss-Weg) op de Riesneralm.

Wandelaars op het blotevoetenpad © Riesneralm

Natuur en Adventure Trail voor kinderen op Saddle Mountain
Onder leiding van "Kali de Ramsaurier" leren kinderen tijdens de ca. 4 km lange boswandeling de natuur spelenderwijs te begrijpen. Op de 15 stations wordt de natuur op een interessante manier uitgelegd. Hoogtepunten van de wandeling zijn een bergkruis en een onderzoeksstation met een boscomputer.
www.ramsau.com

Eerste Europese blotevoetenpad
De Riesneralm heeft een unieke activiteit voor bergliefhebbers. Hoog in de bergen kan je de berg voelen, en op een wel heel unieke manier. Met je blote voeten wordt deze ontdekkingstocht een bijzondere gewaarwording.
www.riesneralm.at 

Observatie- en beleveniswandeling Amering
De Observatie- en beleveniswandeling Amering is een rondweg met een lengte van ongeveer 12 km. Langs deze route bieden 10 stations wetenswaardigheden over het natuur- en cultuurlandschap van de gemeente Amering.
www.lehrpfad-amering.at.tf

Treetop pad in Rachau
De hoogste boomtopwandeling in Europa ligt midden in de Rachau. Met vrij uitzicht over Gleinalm, Seckauer Alpen, heuvels, weilanden, bossen en kerktorens. Deze spannende route is meer dan 2,7 km lang.
www.wipfelwanderweg.at

Almenleerpad Grabnerstein
Op 11 themaborden wordt het thema “de alm” in het Nationalpark Gesäuse vanuit verschillende invalshoeken in de kijker geplaatst: veeteelt, dieren, ... Ook de grote rijkdom aan bloemen op de almen van de Grabnerstein is uniek. De Grabnerstein is een van de mooiste bloemenbergen van Steiermark en zeker een bezoekje waard.
www.gesaeuse.at

Waterweg Miesenbach
De onlangs geopende weg in Joglland, gelegen in het oosten van Steiermark, nodigt u uit om met volle teugen te genieten. Hier ontdek je heel wat leuke plaatsjes en wandel je langs beken en water in de omgeving van de zomervakantieplaats Miesenbach. Tal van belevingspunten zoals de kleinste modelfabriek van Europa of een van de langste houten bruggen in Oostenrijk zorgen voor een aangename vakantiewandeling voor het hele gezin.
www.joglland.at

meer natuurleerpaden in Steiermark