Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Natuurleerpaden in Tirol

De natuurleerpaden in Tirol zijn ideale bestemmingen voor het hele gezin. Verschillende thema's maken de ontdekking van de natuur bijzonder spannend.

Natuurleerpad Hexenwasser © www.hexenwasser.at

Natuurbelevenispad in Kals am Großglockner
Kinderen en hun ouders vinden hier fantastische houten figuren om mee te spelen, te verkennen en tonen hun creatieve betrokkenheid met de natuur.
www.hohetauern.at

Bloemenleerpad St. Jakob im Defereggental
Deze wandeling in St. Jakob geeft een goed inzicht in de kleurrijke diversiteit van de alpine planten en hun leefgebied in het hooggebergte. Het leerpad doorkruist verschillende hoogteniveaus van alpine flora en vegetatie die in de
"Naturkundlichen Führer Blumenweg Oberseite"  in detail beschreven worden.
www.osttirol-nationalpark.at

Wilde dieren spotten in het Natuurpark Kaunergrat
Op deze route zoek je wilde dieren, voel je je als een eekhoorn en ontdek je dierensporen en nog heel veel meer. Hier komen wilde dieren tot leven! Het pad is vooral voor gezinnen een spannende ervaring.

www.naturpark-kaunergrat.at

Veenleerpad in het Natuurpark Kaunergrat
Onderweg leer je interessante feiten over de oorsprong van veengebieden, het veen en de vegetatie. Het bijhorende boekje "Veen en nog veel meer" beschrijft deze tocht en andere wandelingen over de heide bij de Piller Sattel.

www.naturpark-kaunergrat.at

Hexenwasser am Wilden Kaiser
Het Hexenwasser-team nodigt kinderen uit op een 450 m lange weg om in meer dan 30 stations meer te leren over het element water en het belang ervan. Op het blotevoetenpad worden de zintuigen geprikkeld en marcheren de bezoekers op grote, kleine, vierkante en ronde stenen of zelfs op warme, koude, zachte en harde grond.
www.hexenwasser.at

Meer natuurleerpaden in Tirol