Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Natuurparken in Oberösterreich

In de drie natuurparken van Oberösterreich kan je tijdens het wandelen, fietsen, hardlopen en nordic walken van de natuur genieten. Laad je energie op tussen schommelstenen of in een bloesemzee van fruitbomen.

Natuurparken in Oberösterreich © Verband der Naturparke Österreichs

In het noordoosten van Oberösterreich ligt het Natuurpark Mühlviertel. Een rijk gestructureerd cultuurlandschap en de graniet, die in de vreemste vormen voorkomt - schommelstenen, voorchristelijke religieuze plaatsen en veel natuurmonumenten -  sieren het park.

In het zachtglooiende landschap van het Natuurpark Obst-Hügel-Land kan je op elf wandeltochten de vier delen van Oberösterreich overzien.

Het Natuurpark Attersee-Traunsee werd in de herfst van 2012 geopend en verbindt de twee beroemde Salzkammergutmeren met een zeer afwisselend berg- en dallandschap.

Hier kan je de natuur ontdekken tijdens het wandelen, fietsen, hardlopen en nordic walken, en je op gezellige wijnterrassen en in traditionele hotels laten verwennen. Schommelstenen, schraal grasland, laagveen, het berg- en dallandschap van Salzkammergut en oude fruitbomen die in de lente in een bloesemzee veranderen, zijn echt onvergetelijke natuurervaringen.

Alles over de natuurparken van Oberösterreich vind je hier:
www.naturparke.at
www.naturpark-muehlviertel.at
www.obsthuegelland.at
www.naturpark-attersee-traunsee.at