Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Pretparken in Attrhet SalzburgerLand

Een water-wonder-wereld, een heus wildpark en andere avontuurlijke belevenissen - je vindt het allemaal in het SalzburgerLand.

Watervallen in Krimml ©  Österreich Werbung, Popp Hackner

WasserWunderWelt – Krimml
Water is een levenselixer met sensationele eigenschappen. Water kan wonderen doen en wonderen zichtbaar maken. In WasserWunderWelt in Krimml ervaar je het verbazingwekkende, unieke en ongeziene. Laat je verrassen door de wonderlijke wereld die het water voor ons opent en ontdek wat elke waterdruppel in zich heeft. WasserWunderWelt Krimml - bij de ingang van de watervallen van Krimml.
www.wasserwunderwelt.at

Avonturenpark Straßwalchen
De grenzen tussen sprookjes en magie en de echte wereld verdwijnen - en niet alleen als de tovenaars in het avonturenpark te gast zijn. Hier lijken veel dingen wel magisch te gebeuren en de innerlijke betovering die je in dit fantasieland kan voelen en beleven, kan je niet zo eenvoudig omschrijven. Ga samen met je kinderen het land van sprookjes en tovenarij binnen ...
www.erlebnispark.at

Kinderavonturenland & wildpark Ferleiten
Het wild- en recreatiepark bevindt zich in een romantisch, hoogliggend dal met uitzicht op het mooiste daleinde van Oostenrijk. Ferleiten ligt aan het begin van het Käfertal en is het startpunt voor veel mooie wandelingen naar het hart van het nationale park Hohe Tauern in het SalzburgerLand.
www.wildpark-ferleiten.at

Goudwassen in het Raurisertal
Wie droomt er niet van zelf een klompje goud te bezitten? Wie wil er nu niet zoiets kostbaars in zijn handen houden? In het Raurisertal kunnen gasten en bewoners op drie prachtige plaatsen zelf naar goud zoeken.
www.raurisertal.at

Avonturen- en experimentenpark WasserWunderWallersee
Met het natuurherstel van de 'Hartlgraben' in het natuurbeschermingsgebied aan de oostelijke rand van de Wallersee wordt het belangrijke thema water als levenselixer, als drinkwater, in de vorm van de verschillende oppervlaktewateren en als leefruimte voor planten en dieren centraal gesteld. De interessante experimenten en de uitnodigende speelmogelijkheden vormen een verbinding tussen de economische kijk op het water en de zintuiglijke waarneming. Een unieke mogelijkheid om het zuinig en zorgvuldig omgaan met de fascinerende hulpbron 'schoon water' op een speelse manier met het hele gezin te ervaren. Voor schoolklassen zijn rondleidingen mogelijk.
www.salzburger-seenland.at

Vulcanino
Het 6.000 m² grote pretpark richt zich op het contrast tussen beweging, sport, zich uitleven in het indoor en natuur, avontuur, ontdekkersgeest in het outdoor. Tussen de klimvulkanen, trampolines, glijbanen, het springkasteel, een overdekt hoog touwenparcours met klimmuren, de Quadbaan, kan je je niet vervelen. 
www.vulcanino.at

Berg der Sinne - Leogang
Zweef met de “8er-Kabinenbahn” naar een bijzondere belevenis op de Asitz, de “Berg der Sinne” in Leogang: Een attractiepark, Bikepark Leogang, wandelparadijs Asitz met Leo’s speelwandelweg en muziek-zomerrodelbaan “Leoklang” wachten op de hele familie.
www.leoganger-bergbahnen.at

Geisterberg in Sankt Johann - Alpendorf
Met de gondel ga je naar het beginpunt van talrijke wandelingen in een zalig panoramagebied en het “Geisterpark” aan de Gernkogel. Langs de rondweg vinden de kleintjes de verschillende aarde-, vuur-, water- en luchtgeesten; de grotere wacht luchtschommels en waterspelen.
www.geisterberg.at

WAGRAINi’s Grafenberg
Zonder al te veel inspanningen brengt de  „Grafenbergbahn“ je tot op 1.700 meter hoogte, waar het avontuur begint. Van de Grafenberg ga je met een vlot of via de hangbrug naar de themaweg “Het vlijtige bijtje”. Daarna gaat het pad verder via de Hachauglijbaan naar het touwenparcours. Vervolgens kom je het schommelbos tegen en kan je een tussenstop maken  in het klimstadion. Tot slot brengt de “Weg van de fascinatie” je terug naar de kinderalm. Meer dan 30 avonturenstations beloven vele uren plezier voor klein en groot!
www.wagraini.info

Kitzsteinhorn – ICE ARENA
Het Kitzsteinhorn-gletsjerplateau op bijna 3.000 meter boven de zeespiegel beschikt over een gratis pretpark uniek is in Oostenrijk. De ICE ARENA is gelegen in de zomersneeuw en is uitgerust met sneeuwstrand, ligstoelen, glijbanen, beveiligde Glacier Trail, ... Kortom: een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin en de ideale gelegenheid om de koelte op te zoeken tijdens de zomer. (midden juni - midden/eind augustus)
www.kitzsteinhorn.at/de/gipfelwelt-3000/ice-arena