Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Pretparken in Vorarlberg

Beren, blokhutten, zandkastelen, doolhoven en Indianen - in de attractieparken van Vorarlberg valt er altijd wel iets te beleven.

Vakantie in het Walsertal © Biosphärenpark Großes Walsertal

Biosferenpark - een geheimzinnig bos
De twee tot drie uur durende wandeling over de Walderlebnisweg in Raggal in Biosphärenpark Großes Walsertal is leerzaam en gezellig. Er zijn waterspelletjes, een labyrint, hangmatten, een blokhut die je zelf kunt opbouwen, een hangbrug over een kloof en nog veel meer. De route toont de geschiedenis van het kalkbranden en het bouwen van blokhutten, van hooien en houtvesten, van de nijvere mieren en de zichtbare aardlagen, geheimzinnige stenen en het ruisende, mystieke water.
www.walsertal.at

Activiteitenpark Montafon
De grootste speeltuin van Vorarlberg bevindt zich in Schruns-Tschagguns. Op een oppervlakte van meer dan 80.000 m² biedt het park jaarlijks aan de meer dan 150.000 bezoekers een uitgebreid scala aan recreatiemogelijkheden en activiteiten. Hier bouwen de kleintjes zandkastelen, daveren ze over het springkasteel, oefenen ze op de klimtoren, spetteren ze in het avonturenbad met de 70 meter lange glijbaan en vermaken ze zich in het indianendorp. De groten laten de zorgen van alledag achter zich tijdens het mountainbiken, de aqua-fitness en het nordic walking. Veel van de activiteiten gebeuren onder alle weersomstandigheden onder het karakteristieke tentdak van het activiteitenpark.
www.aktivpark-montafon.at

Berenland Sonnenkopf - berengoed spelen
Het berenland op gezinsberg Sonnenkopf is precies goed voor kleine avonturiers. Alleen al de tocht naar boven met de berengondel en de wekelijkse kinderactiviteiten in het berenland staan garant voor spel, plezier en ontspanning. In totaal zijn er 35 interessante speelplekken te ontdekken. Maar ook volwassenen gaan altijd graag naar gezins- en avonturenberg Sonnenkopf. Want tijdens een wandeling, al fietsend, bij het houtsnijden, broodbakken of destilleren komt iedereen op de Sonnenkopf volop aan zijn trekken.
www.sonnenkopf.com
www.alpenregion.at

Bewegingsspeelplaats Seilgarten
Uitgerust met helm en gordel, begeleid door experten: een hele rij bos- en klimtuinen bieden zich aan voor uitstapjes met de familie, die graag van een scheutje avontuur genieten. Voorkennis is niet nodig. Overal is er passende begeleiding en een oefeningparcours voor beginners.

  • In de regio Bodensee-Vorarlberg: Dicht bij Dornbirn, in het bergdorp Ebnit, is er de Hochseilgarten Ebnit met zijn kloven-fox-parcours, een graag bezochte avonturenspeelplaats.
  • In het Bregenzerwald: Het grote avonturenpark Schröcken met klimtuin en zes Flying Fox-banen ligt in de kloof van de Bregenzerache. Bos en wildwater vormen hier de perfecte coulisse. Direct aan en over de Bregenzerache bevindt zich ook de Aqua Hochseilgarten Bersbuch met een Flying Fox en 60 staties. Door het bos klim en slinger je in de klimtuin Damüls.
  • In Montafon: Elf parcours en 79 klimoefeningen kan je in de Waldseilgarten am Golm bij Tschagguns uitproberen.
  • Alpenregio Bludenz: Het Kletterpark Brandnertal biedt aan koorddansers en klimmers vier parcours en Flying Fox staties aan...


Golmis Speurderspad
Langs Golmis Speurderspad aan de Golm in Montafon informeren 21 stops over de dieren- en plantenwereld. Nieuw zijn de waterwip, de natuurmemo en de geneeskrachtige-kruidensudoku.
www.montafon.at

Sprookjes- en legendeweg
De sprookjes- en legendeweg is 1 kilometer lang. Op zes stops vertellen borden bekende sprookjes en legendes uit de streek en weetjes over de natuur. Eetplaatsen met banken nodigen uit tot ontspannen. De weg is zomer en winter toegankelijk en wordt in de komende jaren verder uitgebouwd.
www.brandnertal.at/familie

Dierbelevenispad in Brand
Langs het dierbelevenispad in brand kan je schapen, geiten en konijntjes strelen en kan je een blik werpen in het kippenhok en in het insectenhotel. Ook een speelplein en een observatiepost met vergrootglas liggen langs de weg.
www.alpenregion.at    
      
Meer informatie over speelplaatsen, avonturenpaden en -parken voor de hele familie: www.vorarlberg.travel/familie