Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Wandelen met de familie in Vorarlberg

Kinderen willen de wereld ontdekken, vooral in de natuur. In Vorarlberg vind je alvast een veelvoud aan kindvriendelijke wandelingen.

Hiking with Children in Austria © Hannes Jung

Golmi’s ontdekkerspad in Montafon
Op een 1,5 km lang pad voert Golmi, de marmot, je door zijn woongebied en geeft hij grote en kleine wandelaars graag meer uitleg over interessante aspecten van de dieren- en plantenwereld. In de meer dan 20 verschillende stations beleven je kinderen spelenderwijze het spannende thema ‘natuur’. Een kinderlift, loopbrug en waterspelletjes maken het avontuur helemaal compleet.
www.golm.at

Met de kinderwagen op stap in Bregenzerwald
In Bregenzerwald denken ze aan de bijzondere wensen van families met baby’s en kleine kinderen. De paden zijn grotendeels geasfalteerde wandelwegen en de wandeltijden liggen tussen een en twee uren.
www.bregenzerwald.at

Wandelen met de familie in het Brandnertal
Op het dierenbelevenispad kunnen je kinderen in het geitenverblijf hun klimkunsten uittesten, met de kippen op stok evenwichtskunstjes uithalen, schapen en konijnen strelen en nog veel meer. Onderweg kom je ook stallen, uitzichtspunten, verstopspelen en speel- en rustplaatsen tegen.
De blotevoetenwandeling vlakbij het bergstation Dorfbahn Brand is voor de hele familie een echte belevenis. Hoe voelen bosgrond, mos en weides, stenen en bronwater aan onder je naakte voetzolen? Voel de natuur op je huid: een bijzondere en plezierige ervaring!
www.brandnertal.at

Wandelen met Huskys
"Husky Toni" en zijn honden begeleiden grote en kleine wandelaars bij een tocht rond de Lünersee in het Brandnertal. Wandelaars en honden zijn met een buikgordel verbonden. Zo helpen de honden bij het stappen. Onderweg stoppen we op de Lünersee Alpe voor een hapje en laden we weer volledig op. De wandelingen vinden plaats op aanvraag.
Meer info en prijzen op +43 (0)676/9521850 of www.husky-toni.at

Wandelen met lama's
In de oudste vestiging van Montafon, bij de Bartholomäberg/Kristberg, bevindt zich het lamahof van "Lamero" Horts Huster. De succesvolle lamafokker biedt verschillende rondleidingen aan en begeleidt ze ook zelf. Onderweg informeert hij over landschap, traditie, gebruiken en bewoners.
Informatie op +43 (0)664/3426520 of bij Montafon Tourismus op +43 (0)5556/722530.
www.montafon.at       


Meer tips over wandelen met de familie in Vorarlberg vind je op www.vorarlberg.travel


Meer info over Vorarlberg in de zomer vind op http://www.austria.info/be_nl/zalig-zomeren/vorarlberg-inspirerende-zichten-1814248.html!