Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Almdorf Seinerzeit in de Karinthische Nockbergen
Bijzondere tips van de redactie

Vakantie in een berghut? In het Almdorf Seinerzeit, hoog in de Karinthische Nockbergen, moet je ondanks de authentieke Alpenomgeving niet afzien van persoonlijke sfeer en heel veel luxe.

Kamer met uitzicht Almdorf Seinerzeit, Karinthië / Oostenrijk © Almdorf Seinerzeit

21 vrijstaande berghutten, vier 'keizerlijke jachthuizen' en drie chalets met eigen sauna's en dampende 'hot tubs' aan huis – het op 1.400 m hoogte liggende Almdorf Seinerzeit lijkt regelrecht uit een prentenboek te komen. In de winter valt buiten de sneeuw, terwijl er binnen een knapperig haardvuur brandt. En als je je 's morgens nog eens lekker omdraait in bed, steekt een goede ‘huttengeest’ alvast het vuur in de tegelkachel aan en maakt een ontbijt voor je klaar.

Later geniet je in het 'Haus der Sinne' van een geurig hooibad, ontspan je in de grote panoramasauna met uitzicht op de bergtoppen of kijk je naar schaatsende kinderen. En 's avonds ga je naar het nostalgische restaurant, waar uitsluitend producten van naburige boerderijen op tafel komen, of je eet in de Holzknechthütte, het kleinste restaurant ter wereld, waar precies twee gasten en een kok in passen.

Ook in de zomer kan Almdorf Seinerzeit een tijdje jouw thuis zijn. Hooi ruiken, frisse lucht tanken en rust vinden ... je zintuigen leven weer op.

www.almdorf.com