Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Art Hotel Blaue Gans in Salzburg
Bijzondere tips van de redactie

'Urbaan onderduiken' is het motto van het Arthotel Blaue Gans midden in de oude binnenstad van Salzburg. Juist daarom waarderen kunstenaars en gasten het kunsthotel zo.

Kamer in Art Hotel Blaue Gans, Salzburg / Oostenrijk © Art Hotel Blaue Gans / art Redaktionsteam
Het Arthotel Blaue Gans ligt op een uitstekende locatie in de Getreidegasse en is met zijn meer dan 650 jaar oude traditie het oudste hotel van Salzburg. Na een zorgvuldige renovatie heeft eigenaar Andreas Gfrerer het in een kunsthotel veranderd.

Gfrerer nodigt regelmatig filmproducenten en kunstenaars uit, om zich intensief met de stad bezig te houden of om hun kunst en het hotel tegenover elkaar te zetten. Als 'artists in residence' mogen ze hun creativiteit de vrije loop laten en de gasten kunnen inspiratie opdoen uit de zo ontstane kunstwerken. Indrukwekkende accenten werden geplaatst door gerenommeerde kunstenaars als Xenia Hausner, Franz Graf, C.O. Paeffgen en Leif Trenkler. En omdat het hotel ten dienste staat van de kunst, geeft het zelfs een eigen tijdschrift uit, met de naam 'Gänsehaut'.

Het Arthotel biedt kunstminnende gasten niet alleen perfectie, maar ook individualiteit. Elke kamer is anders ingericht – sober, maar gezellig – en het hele hotel is een expositieruimte. Zowel gasten als kunstenaars waarderen levensstijl in plaats van lifestyle en rust in plaats van luxe en teveel gedoe. Het in de oorspronkelijke stijl ingerichte restaurant met zijn historische tongewelven, muurschilderingen, houten betimmeringen en moderne Oostenrijkse keuken is een echte aanrader.

www.hotel-blaue-gans-salzburg.at