Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Carinthischer Sommer, muziekfestival in Karinthië
Bijzondere tips van de redactie

Bekend en onbekend, innovatie en traditie worden gemixt tijdens de Carinthischer Sommer - een festival voor nieuwe muziek.

Carinthischer Sommer, muziekfestival in Karinthië / Oostenrijk © CS/Ferdinand Neumüller
Dat nieuwe muziek, mits goed gespeeld, kan inspireren, bewijst de in 1969 opgerichte Carinthische Sommer elk jaar opnieuw. Oostenrijkse premières, composers in residence en – als drager van het festival – jaarlijks de originele uitvoering van een kerkopera, laten het innovatieve en experimentele plezier van het festival zien, dat op een geslaagde manier het bekende en het onbekende met elkaar mengt. Bovendien lukt het dit festival een brug te slaan van tango tot volkslied. De dialoog tussen componisten, uitvoerders en publiek is daarbij voor de organisatoren even belangrijk als de cursussen en evenementen voor en met kinderen.

De speelplaatsen zijn al even veelzijdig als het programma. Het in de 11e eeuw gebouwde, in de barok schitterend uitgevoerde Stift Ossiach aan de oever van de Ossiacher See, de Bergkirche in Tiffen bij Feldkirchen, het avant-gardistische stenen huis van Günther Domenig, de gotische St. Martinkerk in Feldkirchen, de kasteelruïne in Glanegg en het Congress Center Villach, het 'tweede thuis' van het festival, zijn de speelplaatsen van een festival dat zich ten doel gesteld heeft het steeds beperktere muziekrepertoire van de meeste concertorganisatoren open te breken.

www.carinthischersommer.at