Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Eat.Art & Ab.Art
Bijzondere tips van de redactie

De wereldberoemde kunstenaar Daniel Spoerri kocht twee barokke huizen in het Kamptal en veranderde ze in een cultureel kunstwerk.

Tentoonstelling Daniel Spoerri © Lukas Beck

Daniel Spoerri, de oprichter van "Eat Art", werd vooral beroemd door zijn "Tableaux Pièges" – op tafel gefixeerde resten van een maaltijd.

In 2008 kocht de kunstenaar meerdere huizen in de kleine wijngemeente Hadersdorf. Het dorpsplein bestaat uit prachtige gerenoveerde renaissance-, gotiek- en barokhuizen, een plek die je gezien moet hebben. Een van deze huizen, een voormalig klooster, bouwde Spoerri om tot een indrukwekkend museum, waar wisselende tentoonstellingen van zijn eigen werk en dat van andere kunstenaars getoond wordt.

De voormalige bioscoop verbouwde Spoerri daarentegen om tot restaurant, waar slow-food-chef Ibo Altun een kleine, wekelijkse menukaart aanbiedt. Je kan in het restaurant overigens ook culinaire specialiteiten van verschillende kunstenaars kopen: van olijfolie uit de Toscaanse tuin van Spoerri tot sinaasappelconfituur van de Spaanse kunstenares Marina Blanca.

www.spoerri.at