Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Erich Stekovics
Bijzondere tips van de redactie

Op zoek naar authentieke smaken uit het verleden speurde Erich Stekovics de hele wereld af naar tomatenzaadjes. Vandaag de dag groeien er op zijn velden bij de Neusiedler See maar liefst meer dan 3.200 verschillende oude tomatensoorten.

Tomaatjes, gekweekt door Erich Stekovics © www.stekovics.at
Stekovics behoort tot een van de meest innovatieve én succesvolle personen in de landbouwsector van het Burgenland. Zijn passie voor tomaten is werkelijk ongekend. Hij noemt het een 'wonderbaarlijke groente', die volgens hem in Oostenrijk niet voor niks 'Paradeiser' wordt genoemd.
Stekovics mag zich eigenaar noemen van de grootste tomatenverzameling  ter wereld. Het milde klimaat aan de Neusiedler See, het grootste steppemeer van Europa, zorgt voor ideale omstandigheden - zo schijnt de zon er meer dan 300 dagen per jaar. Dankzij zijn onconventionele methodes (zo geeft hij de tomaten nooit water en bindt hij ze niet op) komen de vergeten aroma's van oude tomatensoorten extra goed tot hun recht. Direct na de oogst worden de tomaten onder andere in sauzen, confituur of chutneys verwerkt, die je direct ter plaatse of in de delicatessenwinkel kan kopen. Van juli tot september geeft Stekovics dagelijks rondleidingen op zijn terrein.

stekovics.at