Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Hotel Rathaus in Wenen
Bijzondere tips van de redactie

Op zoek naar een leuk, origineel hotel in Wenen? In Hotel Rathaus, rustig gelegen in het centrum van de stad, draait alles om wijn en design!

De wijnlounge in hotel Rathaus, Wenen © Herbert Lehmann
Chefkok Klaus Fleischhaker, eigenaar van het beroemde restaurant 'Pfefferschiff' in Salzburg, liet in Wenen zijn wens in vervulling gaan. Hij opende er een hotel dat helemaal in het teken van Oostenrijkse wijnen staat.

Redenen genoeg om bij je volgende zoektocht naar een hotel in Wenen eens aan hotel Rathaus te denken. Zo is het hotel centraal gelegen in een rustige buurt. Ideaal dus om de Oostenrijkse hoofdstad te verkennen! Bovendien is het hotel gevestigd in een mooi historisch pand. En wat te denken van de stijlvolle, trendy, maar tegelijkertijd heel sfeervolle inrichting? De smakelijkste reden is echter het vino-concept in het hotel: alle 39 verschillend ingerichte kamers zijn gewijd aan een gerenommeerde Oostenrijkse wijnbouwer. Zo vind je hun wijnen terug in de minibar - de ideale gelegenheid om het beste van o.a. F.X. Pichler, wijngoed Umathum, Tement of Bründlmayer eens te proeven - heerlijk relaxed in je eigen hotelkamer!

Het motto van de waard luidt dat je geen wijnexpert hoeft te zijn om van wijn te kunnen genieten. In de wijnlounge van het hotel wordt elke maand een nieuwe wijnbouwer in de kijker gezet. Hier kunnen gasten in een ongedwongen sfeer kennismaken met Wenen, wijn en design!

Wine & design Hotel Rathaus Wenen