Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Kristallhütte in Hochfügen
Bijzondere tips van de redactie

Topgenot op 2.147 m: de Kristallhütte, midden in het skigebied Hochfügen/Hochzillertal, is tegelijkertijd een coole lounge, een eersteklasherberg en een Alpijns luxehotel.

Kristallhütte Hochzillertal - Kaltenbach, Tirol / Oostenrijk © Österreich Werbung/Wolfgang Zajc
Vergeet gewoon alles wat je tot dusver hebt gezien en beleefd op het gebied van skihutten, want de Kristalhütte is gewoonweg anders: hier klinken geen afgezaagde party-schlagers uit de luidsprekers, wel ontspannen klassieke muziek, coole jazz of live DJ-sets. Geen buffet met braadworst en spaghetti bolognaise, maar bediening aan tafel en gastronomische gerechten; op het zonneterras ook geen ongemakkelijke klapstoeltjes; zachte ligstoelen bedekt met schapenvellen en waterbedden wachten vermoeide skiërs op.

Maar er is nog meer: bezoekers kunnen ook gebruik maken van de acht panoramische dubbele kamers en zeven iglo-suites in de meermaals bekroonde Kristalhütte. Ook voormalig president Horst Köhler en zijn vrouw hebben hier al eens een winterweekend doorgebracht. En wat waarderen zowel de prominenten als de minder bekende gasten hier zoal? De hemelse rust nadat de laatste skilift weg is, de ontspannende uren in de bergsauna of bij het haardvuur, 's avonds het heerlijke viergangenmenu met truffelravioli en rundvlees met kruidenkorst en het vooruitzicht om de volgende ochtend als eerste op de nog maagdelijke piste vlak bij de voordeur de latten te kunnen aanbinden!

Op de homepage vind je een overzicht van alle events tijdens het seizoen: gaande van vernissages voor kunstexpo's in de sneeuw tot skiën bij volle maan en verder ook een duidelijk overzicht van alle prijzen. Tip: de Kristalhütte is ook tijdens de zomer open, een paradijs tussen aarde en hemel voor alle wandelaars en mountainbikers.
 
www.kristallhuette.at