Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Naturhotel Chesa Valisa
Bijzondere tips van de redactie

Hier is alles 100% biologisch verantwoord. Tel daarbij op de gezonde lucht door de unieke hoogteligging, veel natuur en, indien gewenst, een volledig verwenprogramma...

Natuurhotel Chesa Valisa © www.naturhotel.at
Het Oostenrijkse Kleinwalsertal ligt zo dicht bij de bergen, dat het alleen via Duitsland te bereiken is. Tot de invoering van de Euro was de D-Mark dan ook naast de Schilling een geldig betaalmiddel. Er bestonden zelfs dubbele postcodes en telefoonnummers. Ooit werd het gebied bewoond door de Zwitserse Walsern, wat zo de gevolgen had voor de taal; het Alemannisch wordt hier nog steeds gesproken.

Het dal is met de vele goed bewegwijzerde paden en (met de Walsercard) gratis bussen een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en gezinnen.
Enkele jaren geleden besloten Klaus en Sieglinde Kessler om een 500 jaar oude boerderij grondig te renoveren en er een hotel van te maken. Moderne houtconstructies en hedendaags design ontmoeten elkaar in de traditionele alpine bouwstijl. Het succes van zijn hotel is mede te danken aan het veelzijdige aanbod: begeleide wandelingen en biketouren, ochtendgymnastiek, nordic walking cursussen en skilessen. De Oostenrijkse Relax Guide 2009 gaf het hotel een bijzondere hoge onderscheiding.

www.naturhotel.at