Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Wellnessparadijs Rogner Bad Blumau
Bijzondere tips van de redactie

Het Rogner Bad in Blumau is veel meer dan een thermaalbad: het door Friedensreich Hundertwasser ontworpen complex van geneeskrachtige bronnen, saunalandschap, hotel en tuin vormt een totaalkunstwerk.

Wellnessparadijs Rogner Bad Blumau, Steiermark / Oostenrijk © Österreich Werbung/ Rogner Bad Blumau

Begroeide daken, ronde vormen, bonte gevels en gouden koepels vormen samen een buitengewoon gebouw, waarin zich hotelsuites en appartementen bevinden. Architect Friedensreich Hundertwasser legde met deze toegankelijke gebeeldhouwde gebouwen en de al even fantastisch aandoende thermen de basis voor een steeds verder uitdijend kunstwerk.

Precies op de dertiende verjaardag van Therme Blumau was de sculptuur van de watergodin klaar – gemaakt van verzinkte staalconstructies, die het lichaam en de handen voorstellen en die met veertig kubieke meter humus gevuld werden. Nu vormen ze de ideale voedingsbodem voor massa's klimop, vetkruid, hoornbloemen, muurpepers en duizendknoop. Het levende plastiek van André Heller past perfect in het geheel en bij het motto van Hundertwasser: ‘Het paradijs is vlakbij’.

Wie zich in het Rogner Bad in Blumau overgeeft aan de geneeskrachtige Vulkaniabron, begrijpt meteen wat de kunstenaar met zijn motto bedoelde. Het natuurlijke zoutgehalte van deze oerzee laat je drijven en maakt je gewichtloos. Elf verschillende binnen -en buitenbaden met bronwater vormen een totaal wateroppervlak van 2.724 vierkante meter. In het spa-landschap worden geneeskrachtige natuurproducten gebruikt voor speciale massages en behandelingen.

www.blumau.com