Please choose Language or Country
or
Ars Electronica Festival, ASIMO © Rubra

Ars Electronica Festival in Linz

Wat ooit begon als pilotproject, heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste mediakunstfestivals ter wereld, dat de stad Linz in september vriendelijk verovert.
De voormalige tabaksfabriek van Linz, het eerste grote staalskeletgebouw van Oostenrijk, is gedurende negen dagen in de eerste helft van september een 'kiemcel van nieuwe mogelijkheden van de stad'. Een plaats met een symbolische kracht voor een festival, dat zich in 2010 met het thema 'Repair – zijn we nog te redden' opnieuw wijdde aan de positie van de samenleving op het snijvlak van kunst, technologie en samenleving.

In totaal meer dan 200 afzonderlijke evenementen werken met veel creativiteit, idealisme en deskundigheid aan een alternatieve toekomst. Met zijn specifieke vorm en jarenlange continuïteit vormt Ars Electronica intussen een uniek platform in de wereld voor digitale kunst en mediacultuur. Naast het in 1979 opgerichte festival omvat het de Prix Ars Electronica als scout voor de nieuwste trends in de kunst en de technologie, het Ars Electronica Futurelab als verbindingsdeur tussen economie en wetenschap en het museum van de toekomst in het nieuwe Ars Electronica Center.

Ars Electronica Festival

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.