Please choose Language or Country
or
Ingang galerei van museum Gugging in Maria Gugging / Niederösterreich © Art/Brut Center Gugging

Art Brut Center Gugging

Indrukwekkend en heel bijzonder, dat is de kunstrichting Art Brut, zoals die in Gugging gepresenteerd wordt. Het kan zelfs zijn dat je de kunstenaars hier ook zelf tegenkomt.
Art Brut, de rauwe, onbedorven kunst van buitenstaanders en leken, wordt als onaangepaste tegenpool van de academisch gevormde kunst al lange tijd internationaal gewaardeerd. De lichte, ruime zalen van Museum Gugging bieden een passend forum aan de psychisch zieke kunstenaars uit de psychiatrische kliniek in Maria Gugging bij Wenen.

De expositie wordt regelmatig gewijzigd en aangevuld met bijpassende tijdelijke tentoonstellingen, waardoor er een dialoog met andere kunstsectoren ontstaat. Het kleurig geschilderde Haus der Künstler, hun woon- en werkruimte, is alleen van buitenaf te bezichtigen, maar toch is er vaak contact met de kunstenaars mogelijk. Ze werken ook vaak buiten aan een project of laten zich door bezoekers uitnodigen voor een kop koffie en een sigaret. Terwijl in Galerie Gugging originele werken van de geëxposeerde kunstenaars te koop zijn, kunnen bezoekers tijdens de workshops van het Gugging Art Labor ook hun eigen talenten als Art Brut-kunstenaar testen – en dat is niet alleen leuk voor kinderen. Bovendien wordt het open atelier ook gebruikt door kunstenaars die in andere stijlen werken en die zich door de kunstenaars uit Gugging laten inspireren.
www.gugging.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.