Please choose Language or Country
or
Lobmeyr 'tulipmania' glazen © J. & L. LOBMEYR GmbH

Firma Lobmeyr - Wenen

Schitterend glaswerk en helder licht - voormalig hofleverancier Lobmeyr weet traditie en modern Oostenrijks design goed te combineren.
In 1823 opende Joseph Lobmeyr senior een glaswerk-winkel op de Kärntnerstraße in Wenen. Ondertussen wordt het familiebedrijf alweer door de 6e generatie Lobmeyr gerund. 

Het glas wordt eerst met de mond geblazen, daarna gesneden en tenslotte bewerkt - dit alles met de hand. Het hoogkwalitatieve glaswerk groeide dan ook uit tot een echte klassieker. Tot het vaste clientèle behoren o.a. Queen Elizabeth, de sultan van Brunei, Arnold Schwarzenegger en Elton John.

Lobmeyr is echter niet alleen maar traditie - het bedrijf is ook sterk verbonden met de jonge Oostenrijkse designer-scene. Zo ontwierpen jonge talenten zoals LUCY.D en Polka Products al vele karaffen en schalen voor het merk en kreeg het bedrijf in 2007 de Oostenrijkse staatsprijs voor design.

Lobmeyr.at

videos

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.