Please choose Language or Country
or
Tuin van restaurant Glacis Beisl in Wenen, Oostenrijk © Glacis Beisl

Glacis Beisl in het Weense museumkwartier

Op de oude Weense stadsmuur ligt, een beetje verborgen, Glacis Beisl, een lokaal dat met zijn romantische tuin een geliefde ontmoetingsplaats vormt voor een erg uiteenlopend publiek.
De muren zijn zo'n 300 jaar oud, en wat nu het druk bezochte „MuseumsQuartier“ is, diende in de keizerlijke tijd als locatie voor hofstallingen en militaire voorzieningen. Het lokaal, dat al in de naoorlogse periode bestond als Stadtheuriger, is genoemd naar de "Glacis", een open vlakte voor de historische stadsmuren.

Vandaag heeft de moderne gastronomie hier haar intrede gedaan, de keuken zet in op een luchtige, vernieuwde Weense keuken. Natuurlijk kan hier de klassieke goulash net zo min ontbreken als de "kalbsbutterschnitzel" of gemengd rundskookvlees met zijn bijgerechten. Ook op het vlak van de aangename randfenomenen van de gastronomie in men bij Glacis uiterst bedreven: van het zuiver getapte bier over het fijne assortiment brandewijnen en de ambitieus samengestelde wijnkaart.

www.glacisbeisl.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.