Please choose Language or Country
or
Glatt & Verkehrt, festival in de regio Wachau, Niederösterreich / Oostenrijk © Florian Schulte

Glatt & Verkehrt, festival in Krems

Sinds 1997 vormen Krems en omgeving een thuisbasis voor kunstenaars uit de hele wereld, die zich op originele, grappige en verrassende manieren bezighouden met hun eigen muzikale wortels.

'Glatt & Verkehrt', oftewel 'recht & averecht', is Oostenrijks grootste festival voor traditionele muziek uit de hele wereld. De overdekte binnenplaats van het hoofdgebouw van wijnbouwcoöperatie 'Winzer Krems' op Sandgrube 13, met een fantastisch uitzicht op de stad, de Donau en stift Göttweig, is de belangrijkste speelplek van het festival.

Terwijl op het toneel op de overdekte binnenplaats Latijns-Amerikaanse ritmes, het hakkebord of de freebassaccordeon klinken, komen er uitgelezen wijnen uit de kelder en worden er op het aangrenzende tententerrein regionale gerechten geserveerd. In het hoog boven de Donau liggende stift Göttweig bevindt zich de Musikwerkstatt, een muziekwerkplaats waar twee weken lang zo ongeveer alles te leren is wat met traditionele en hedendaagse muziek te maken heeft. De met bogengaanderijen omgeven binnenplaats van het minorietenklooster in Stein vormt naast het 'Klangraum' van de minorietenkerk een nieuwe, aantrekkelijke open-air speelplek.

www.glattundverkehrt.at

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.