Please choose Language or Country
or
Aanzicht van de Hofburg Innsbruck © BHÖ/G.R. Wett

Hofburg Innsbruck

Midden in de bergen van Tirol kan je de levensstijl van keizerin Maria Theresia, Sisi & Co. beleven: de Hofburg van Innsbruck, één van de drie meest kenmerkende gebouwen van Oostenrijk, was ooit een geliefde residentie van de Habsburgers.
Artistiek geglazuurde porseleinen haarden, die door de bedienden vanuit verborgen gangen gestookt werden. Geschilderde spiegels, die – de illusie gevend dat het echte spiegels zijn – het summum van voorname luxe betekenen. Zijden wandbekledingen, uitbundig gedekte feesttafels en kostbare meubels uit verschillende tijdperken. Een wandeling door de keizerlijke appartementen van de Hofburg van Innsbruck, die na een restauratie van 15 jaar nieuwe glans vertoont, lijkt haast een wandeling door de (kunst)geschiedenis.

Gewoon overweldigend: de Riesensaal, die de fraaiste feest- en ceremoniezaal van de Alpen is. Ook leuk: de vele gebruiksvoorwerpen, die het dagelijks leven van de keizer weerspiegelen – zoals de kwispedoor van fraai notenhout of een artistiek bewerkt bidet. Een interessant detail: aparte slaapkamers voor het vorstenpaar, die aan andere Europese hoven gebruikelijk waren, kende men in Oostenrijk niet.

Wie na zoveel keizerlijke romantiek zin heeft in een kopje koffie in de wat zachter aandoende omgeving van een 'koffiehuis', kan het best naar „Café Sacher“ gaan. Niet naar het origineel in Wenen natuurlijk, maar naar zijn pendant in de Hofburg, die wat culinair raffinement betreft niet onderdoet voor zijn Weens voorbeeld.

www.hofburg-innsbruck.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.